NRK Meny
Normal

Påfuglen Pål er på hyttetur

Etter at familien Kopperud nesten klarte å fange familiens fraværende fjærkre i pinsen begynner påfuglen å bli vant til hyttefolket på Signebøfjellet – og hyttefolket begynner å bli vant til Pål.

Påfuglen Pål

Pål begynner å bli husvarm på Signebøfjellet i Enningdalen.

Foto: Privat

Han er egentlig i ferd med å bli en liten attraksjon i hyttegrenda i Enningdalen, sier matmor Kristine Kopperud.

– Han har for så vidt roet seg. Han har gått litt fra hytte til hytte, og vi har fått masse av tilbakemeldinger og bilder av Pål der oppe. Så vi vet at han har det bra der oppe, og at han får mye mat.

– Er Pål i ferd med å bli en liten attraksjon?

– Det har han virkelig blitt. Veldig mange hyggelige mennesker ringer og forteller at de har sett og hørt ham.

Prøver på nytt å fange fuglen

Men familien Kopperud vil jo selvsagt gjerne ha fuglen sin tilbake. Påfuglen kom seg ut døra og tok til vingene for tre uker siden. I pinsen klarte familien nesten å få tak i Pål, men fuglen slapp unna med få centimeters margin.

– Vi skjønner at han trekker til folk for å få seg skikkelig mat. Så vi håper å få ham tilbake på samme sted hver dag, og sette opp en felle av noe slag, eller ha et sted der vi kan få kastet et nett over ham. For han er ikke tam, og håndtam er han i hvert fall ikke.

Påfuglen Pål

Familien Kopperud gjør et nytt forsøk på å få fuglen sin tilbake i neste uke.

Foto: Privat

Familien har alliert seg med en av hyttenaboene, og har et nett liggende klart.

– Vi er der oppe morgen, middag og kveld. Og det er like spennende hver gang vi svinger inn på hyttefeltet for å se om han er der.

Må ikke bli for husvarm

Imens lever altså Pål det gode liv. Han lar seg ikke stresse overvettes opp av hunder og andre dyr, virker det som. Men kanskje fuglen kan bli litt for husvarm på hyttefeltet?

– Jeg har jo aldri hatt påfugl før, så jeg vet ikke helt hvordan det blir, sier Kristine Kopperud.

– Han har vært ti måneder sammen med mennesker, så kanskje han vil trekke seg til en hytte og bli litt husvarm når hyttefolket blir der mere fast utover sommeren. Men vi er litt redde for at han skal bli skremt videre, for nå har vi på en måte en slags kontroll over ham.

– Men de Pål var borte hos i helga der vi la ut nettet, har jo hunder, og vi har hunder selv. Han virker ikke engstelig for det. Og han er rask som en hane, og flink til å gjemme seg. Og så kan han fly, selv om det ikke blir langt om gangen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.