NRK Meny
Normal

På vei tilbake etter skademareritt

Fredrikstads venstreback, Wallace Fernando Pereira, var tirsdag tilbake på banen etter et eneste langt skademareritt i 2009.

Wallace Fernando Pereira

Wallace Fernando Pereira er kjent for sine frisparkperler for Fredrikstad.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Den dyktige brasilianeren som kom til FFK i februar i fjor, har vært mer eller mindre skadet siden han brakk kinnbenet i en kamp mot Vålerenga 16. mai i år.

Det er imidlertid strekkskader som har vært hovedproblemet i sommer.

- Deilig å spille

Ifølge FFK s nettsider var tirsdagens trening Pereiras første på en god stund.

- Det er så deilig å kunne spille fotball igjen. Jeg kjente nesten ikke noen smerter i beinet, sier brasilianeren som regner med å være tilbake for fullt ganske raskt.

- Jeg håper å kunne trå til om ikke lenge, sier brasilianeren.

Huskes best for Brann-kampen

Pereira var en overraskelse da han 19. februar i fjor kom til Fredrikstad fra den moldovske toppklubben FC Sheriff Tiraspol, etter at FFK hadde vært på backjakt gjennom hele vinteren 2007/08.

Brasilianeren gjorde seg raskt bemerket som en god venstreback i plankebyen, og scoret ifølge nettstedet Ffksupporter.net totalt fire mål i fjor. Et av hans store øyeblikk for FFK i fjor var da han scoret på en frisparkperle i det 51. spilleminutt hjemme mot Brann. Brann greide aldri å svare og FFK vant 1-0.

Totalt sto Pereira bak fire scoringer for FFK i eliteserien under fjorårets sesong.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dugnad for fugler

  I dag starter dugnaden for å rydde strender for plast før fuglene kommer.

  Oslofjordens Friluftsråd, Marinreparatørene og Kystlotteriet i samarbeid med blant andre lokale ornitologer om å rydde strendene før 15. april.

  Dugnaden er nasjonal, og målet er å rydde viktige hekkeområder før hekketiden og ferdselsforbudet inntrer.

  Strandrydding Jeløy
  Foto: Kristin Bystrøm
 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold