NRK Meny
Normal

På stedet hvil til Kirkenes

Fra klokken 11.00 skal de 54 beboerne ved Skoggata bo- og servicesenter «gå» til Kirkenes. Målet er at de eldre skal være i bevegelse i enda større grad enn ellers i året.

Mandag 2. mai gyver de 54 beboerne ved Skoggata bo- og servicesenter løs på den 3910 kilometer lange ferden til Kirkenes.

– Vi skal naturlig nok ikke gå hele veien til Kirkenes, men frem til 18. august skal vi involvere både beboere, pårørende og ansatte i en lang rekke fysiske aktiviteter, sier Tirill Fjeld, kulturledere og initiativtaker til prosjektet ved Skoggata bo- og servicesenter i en pressemelding.

All fysisk aktivitet blir omregnet til kilometer, og på den måten tilbakelegger man etapper langs hele Norges kyst tilsvarende distansen Moss-Kirkenes.

En kort spasertur på 100 meter blir omregnet til en distanse på én kilometer. Både fellestrim og fysiotrening regnes som 4 kilometer.

Startskuddet for aksjonen går klokken 11.00 og det er ordfører Tage Pettersen (H) i Moss som sender beboerne avgårde.

NRK Østfold sender direkte fra Skoggata fra ordføreren klipper snora.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.