NRK Meny
Normal

På skiferie med 91 kilo hasj

Det nederlandske paret sa de skulle på skiferie, men i bagasjerommet hadde de 91 kilo hasj.

91 kilo tatt på grensen

91 kilo hasj tatt på grensen.

Foto: Tollvesenet

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

Kontorsjef Wenche Fredriksen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Kjæresteparet fra Nederland sa de skulle til et vintersportsted utenfor Oslo for å stå på ski da de passerte grensen på Svinesund.

Et av de største beslagene på Svinesund

Tollerne bestemte seg for en grundig undersøkelse av bilen paret kjørte, og narkotikahunden Asti ble satt i søk, opplyser Tollvesenet.

– Hunden markerte på bagasjerommet og i reservehjulsbrønnen fant vi pakkene med hasjen, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved Tollvesenet på Svinesund.

Dette er det nest største hasjbeslaget som er gjort fra personbil på Svinesund. Men i fjor ble det tatt to andre rekordbeslag fra vogntog.

Les:

Kjæresteparet, en mann på 57 år og en kvinne på 32 år, ble overlevert til politiet. Beslaget ble gjort allerede den 11. mars i år, men av hensyn til etterforskningen av saken har det ikke blitt kjent før i dag.

Sitter fengslet

Paret har sittet varetektsfengslet siden 11. mars, og de har forklart seg for politiet. Men etterforskningsleder Tommy Brøske i østfoldpolitiet er sparsom med opplysninger i saken.

– Forklaringen har bidratt til at vi driver en etterforskning i utlandet. Vi har noen spor å gå etter, men jeg vil ikke si mer enn at vi vet at stoffet stammer fra Amsterdam, sier Brøske til NRK.

Påtalemyndigheten regner med at paret blir sittende varetektsfengslet mot hovedforhandlingene i retten.

NRK har foreløpig ikke fått kommentarer fra parets forsvarere.

360 kilo hasj beslaglagt på Svinesund
Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.