NRK Meny
Normal

På landslaget etter to år

Haldensgutten Jonas Berggraf Olsen begynte sin karriere som håndballspiller for to og et halvt år siden. Nå drar han til Kina for å representere Norge på U-18 landslaget under ungdoms-OL.

Jonas Berggraf Olsen

Jonas Berggraf Olsen spiller på den norske U-18 landslaget under ungdoms-OL i Kina.

Foto: Joachim Høyer / NRK

18-åringen hadde ikke mer enn så vidt rukket inn døren hjemme etter å ha spilt turnering før han måtte pakke på nytt. Denne gangen går turen til Kina. Han er en av tre østfoldinger som er tatt ut til ungdoms-OL. Mesterskapet starter i Kina 16. august.

Stor opplevelse

– Det er vel det største jeg har vært med på, og kanskje det største jeg kommer til å oppleve på lang tid, tenker Jonas.

Fysikken er strekspillerens største styrke. Trening får mye av æren for at han nå får være med å representere Norge, etter bare to og et halvt år på håndballbanen.

Mye trening

Jonas, som spiller for Halden Topphåndball, trener mellom to og fire timer hver dag. Mye av tiden brukes til styrketrening.

– Ja, jeg velger å bruke så mye av livet for å bli god i håndball, sier han.

Jonas Berggraf Olsen

Jonas Berggraf Olsen bruker mye tid på styrketrening.

Foto: Joachim Høyer / NRK


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.