NRK Meny
Normal

På jobbjakt med bilen full av våpen

Med våpen i bildørene og bak batteriet i motorrommet, dro sloveneren til Norge for å få seg jobb som trailersjåfør.

Nå er sloveneren fremstilt for varetektsfengsling i dag etter at han kom over grensen på Svinesund med fem pistoler og skarpe skudd.

- Alvorlig

Mannen fortalte at han skulle til Norge for å ta seg jobb som trailersjåfør, og at han i den anledningen ville ha med seg våpensamlingen sin .

Sloveneren har forklart at han samler på våpen og kom til Norge for å saffe seg jobb. Hensikten var å få seg jobb som trailersjåfør.

Politiet kan ikke se hverken behovet for å ha med våpen på jobbjakt eller skarpe skudd hvis han er våpensamler.

Politiadvokat Ole Richard Holm Olsen, ved Halden politistasjon, sier at de ser svært alvorlig på hendelsen.

- Våpnene pakkes inn og blir sendt til Kripos hvor det vil bli sjekket om våpnene er brukt til kriminell virksomhet. Det å innføre våpen og skarpe skudd over en riksgrense er alvorlig, sier han til NRK.

Kriminell virksomhet

Holm Olsen legger vekt på flere forhold når mannen nå er fremstilt for varetektsfengsling.

- Mannen var kjent med at det var ulovlig å innføre våpen til Norge, men hadde gjemt våpnene i bilen og dekket dem til, sier politiadvokaten.

Holm Olsen sier at politiet ser det som lite trolig at våpnene er ment for benyttelse innen kriminell virksomhet.

-Disse våpnene er 20 til 50 år det er ikke noe som tyder på at de skal brukes i straffbare handlinger slik saken nå står, sier han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.