NRK Meny
Normal

På jakt etter ulvespor

- Se etter ulvespor. Oppfordringen kommer fra viltnemnda i Rakkestad, som ønsker å finne rovdyrene som har tatt 21 sauer i bygda i høst.

Elgkadaver

Viltnemnda i Rakkestad oppfordrer elgjegerne til å melde fra om de finner elgkadavere eller andre spor etter ulvene omkring i Rakkestad-skogene.

Foto: NRK

Mandag starter elgjakta, og leder i viltnemda i Rakkestad, Jan Lie, ber jegerne melde fra om ulvespor og elgkadavere som kan være drept av ulv.

- Vi har hatt flokker nord for oss og sør for oss, og vi har vært heldige og bare hatt besøk av streifdyr i Rakkestad. Men nå skjedde det altså, sier Lie.

I løpet av ti dager er 21 sauer i bygda blitt drept av ulv.

Les:
- Åtte sauer drept av ulv
Ni sauer drept på beite

Sau drept av ulv

21 sauer erd rept av ulv i Rakkestad i høst.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Trolig flere ulver

Ingen har observert rovdyrene, men på få dager har ulven drept beitende sauer på to forskjellige steder i Rakkestad.

- Måten sauene er tatt av dage på tyder på at det er snakk om mer enn én ulv, ifølge Jan Lie, leder i viltnemnda i Rakkestad.

Folk i bygda er redde og frykter flere ulveangrep, og ordføreren ønsker å fjerne ulven fra Rakkestads skoger.

- Kan finne ut om det er en etablert flokk

Nå ber viltnemnda elgjegerne om hjelp til å spore og lokalisere rovdyret under årets elgjakt, som starter mandag:

- Har de holdt seg her, må de ha hatt noe å leve av, og om vi da kan finne noen elgkadavere. Nå er det jo mye folk i skogen, og skogen blir stort sett saumfart i løpet av elgjakta. Så kan vi kanskje få et svar på om det er en etablert flokk eller dyr som har kommet hit nå i det siste, sier Lie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for drapsforsøk

    Den antatte knivstikkeren på Krapfoss fra fredag er siktet for drapsforsøk. Han ble varetektsfengslet for to uker i går ettermiddag på grunn av faren for bevisforspillelse, bekrefter politiadvokat Anette Steen. Det er så langt ikke kjent om kjennelsen blir anket. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

    Knivstikking i Moss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.