NRK Meny
Normal

På håndballeir med verdensstjerne

Denne uken er 30 unge håndballspillere fra 12 til 18 år samlet til treningsleir på Kongsten i Fredrikstad. Instruktør er den spanske verdensmesteren Víctor Tomás González.

Håndballeir i Fredrikstad

Víctor Tomás Gonzalez er instruktør på håndballeiren på Kongsten.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Spanske Victor Tomás er profesjonell håndballspiller, og spiller for FC Barcelona. Han ble kåret til verdens beste høyrekant i midten av juni. Victor Tomás er verdensmester med det spanske håndballandslaget, og har også medaljer fra OL og EM.

Hjemme i Barcelona har landslagsspilleren flere ganger arrangert håndballeir for ungdom. Victor Tomás er gift med Hege Bolstad fra Fredrikstad og har tilbrakt mye tid i Norge. I år prøver han for første gang å arrangere håndballeir i konas hjemby, i samarbeid med kona og Lars Olsen.

Håndballverdens David Beckham

30 gutter og jenter i alder fra 12 til 18 år er samlet på Kongsten. De bor i campinghyttene, spiser sammen, trener og spiller i Kongstenhallen og hygger seg sammen på kvelden. Victor Tomás spiser og hygger seg sammen med ungdommene.

– Det er stort. Han er jo håndballverdens David Beckham, sier Kristine Andersen.

– Han spiller ving. Det gjør jeg også. Det er stort å få lære av ham, sier Henriette Korshavn. – Jeg håper å lære mye denne uken, få hjelp til å bli bedre.

Victor Tomás håper at ungdommene lærer mye på campen og at de blir fornøyd. Han legger stor vekt på at de skal bo sammen, ikke reise til og fra hver dag. De skal trene sammen, men også ha sosialt samvær og ha det moro sammen.

Høyere nivå enn forventet

– Hva synes du om prestasjonene deres så langt?

– Vi begynte i går, så jeg har bare sett dem en dag. Jeg har likt det jeg har sett. De holder et høyere nivå enn det jeg forventet. De er flinke til å organisere seg.

– Behandler de deg som en stjerne?

– Nei. De vet kanskje ikke så mye om meg. De behandler meg som en av gjengen.

Edvard Dahlby spiller på Urædd, og synes det hyggelig å høre at Victor Tomás synes de er flinke. Edvard liker opplegget.

– Det er bra med samhold, ha det gøy sammen, sier han.

Victor Tomás ønsker å fortsette med å arrangere håndballeir i konas hjemby. Målet hans er at det blir ny leir neste år.

Håndballeir i Fredrikstad

Fra venstre arrangør Lars Olsen, Victor Tomás González, og hans kone fra Fredrikstad, Hege Bolstad.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.