NRK Meny

På eiendomsskatt-toppen

Rygge og Rakkestad er begge på lista over de ti kommunene i landet som krever mest eiendomsskatt fra sine innbyggere. På ti år har landets kommuner doblet sine inntekter fra eiendomsskatt. Rygge er den femte dyreste kommunen og krever 8000 kroner i eiendomsskatt for en enebolig på 120 kvadratmeter. Rakkestad havner på tiendeplass og krever 7520 kroner. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, presentert på økonominettstedet e24.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spydeberg på rådmannsjakt igjen

    Rådmann Gry Sjødin Neander i Spydeberg har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander har vært rådmann i Spydeberg siden september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. – Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat