NRK Meny
Normal

Sliter med å rekruttere kreftleger

– Går ikke fort nok.

Kreftmedisin

Illustrasjonsfoto.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sykehuset Østfold er på desperat jakt etter kreftleger, men sliter fremdeles med å lokke kandidater til fylket.

Hans Jørn Rønningen

Styreleder ved sykehuset Østfold, Hans Jørn Bjelland Rønningen.

Foto: NRK

I går ble styreleder ved sykehuset, Hans Jørn Bjelland Rønningen, informert av sykehusdirektør Just Ebbesen om situasjonen for kreftbehandlingen i fylket.

Antallet kreftspesialister skal fordobles, men den aktive rekrutteringen har fremdeles ikke gitt resultatene vi håpet på, sier Bjelland Rønningen.

– Det går ikke fort nok. Sykehusstyret er utålmodige og Ebbesen vil gjerne levere, men det er en ansettelsesprosess og det er ikke så lett å finne kandidater.

– Miljøet ikke fristende nok

Miljøet ved Sykehuset Østfold er ikke fristende nok til å lokke til seg kreftlegene sykehuset desperat jakter på.

– Jeg er blitt fortalt at kreftleger som jobber ved Oslo universitetssykehus er veldig opptatt av det forskningsmiljøet de har. De ser det ikke som det helt store å flytte verken hit eller dit.

Styrelederen mener likevel det er håp, fordi de stiller sterkt rustet til fremtiden.

– Nå har vi noe som frister, det nye sykehuset på Kalnes. Det bruker vi for alt det er verdt i rekrutteringen. Hvis noen spør meg om en måned er det mulig at jeg er mer positiv.

Nedleggelsen av kreftpoliklinikken i Moss hadde ikke skjedd om Sykehuset hadde nok kreftleger, men Bjelland Rønningen vil likevel ikke love at poliklinikken gjenoppstår når kreftlegene er fulltallige.

– Hvis vi hadde hatt den kapasiteten vi trenger hadde vi ikke trengt å dele det nå. Så blir spørsmålet hvordan vi organiserer og lokaliserer dette når vi kommer i gang på Kalnes, for der er det viktig at vi har det tunge kreftmiljøet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: