NRK Meny
Normal

På bussen med over 300 gram kokain

Spanjolen kom i buss over grensen på Svinesund med over 300 gram kokain i magen.

Kokain

Illustrasjonsfoto: Det var kokainkapsler av denne typen mannen hadde svelget.

Foto: Tollvesenet

Nå må spanjolen sone ett år og fire måneder i fengsel har Halden tingrett bestemt.

Svelget 34 kaplser

På formiddagen mandag 18. februar i år kom mannen i en svensk buss over grensen.

På Svinesund stanset tollerne bussen og ante mistanke til mannen. Etter nærmere undersøkelse fant de ut at mannen hadde svelget 34 kaplser med tilsammen 323 gram kokain.

I retten forklarte mannen selv at han tok imot et oppdrag fra en nigerianer som jobbet på samme fabrikk som han selv i Murcia i Spania.

- Skulle få 1200 Euro

Oppdraget gikk ut på at han skulle smugle varer til Norge. Varene ble smuglet på den måten at tiltalte svelget tilsammen 34 kaplser med et innhold som han hevder at han ikke visste hva var.

Det viste seg imidlertid å være kokain med en styrkegrad på 40 prosent.

Han skulle få 1200 Euro for jobben. Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble stoppet i februar, og varetektsperioden kommer som fratrekk i straffen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.