På bussen med over 300 gram kokain

Spanjolen kom i buss over grensen på Svinesund med over 300 gram kokain i magen.

Kokain

Illustrasjonsfoto: Det var kokainkapsler av denne typen mannen hadde svelget.

Foto: Tollvesenet

Nå må spanjolen sone ett år og fire måneder i fengsel har Halden tingrett bestemt.

Svelget 34 kaplser

På formiddagen mandag 18. februar i år kom mannen i en svensk buss over grensen.

På Svinesund stanset tollerne bussen og ante mistanke til mannen. Etter nærmere undersøkelse fant de ut at mannen hadde svelget 34 kaplser med tilsammen 323 gram kokain.

I retten forklarte mannen selv at han tok imot et oppdrag fra en nigerianer som jobbet på samme fabrikk som han selv i Murcia i Spania.

- Skulle få 1200 Euro

Oppdraget gikk ut på at han skulle smugle varer til Norge. Varene ble smuglet på den måten at tiltalte svelget tilsammen 34 kaplser med et innhold som han hevder at han ikke visste hva var.

Det viste seg imidlertid å være kokain med en styrkegrad på 40 prosent.

Han skulle få 1200 Euro for jobben. Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble stoppet i februar, og varetektsperioden kommer som fratrekk i straffen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig kompensasjon for ekstraarbeid

    Bør allerede betalte politikere få ekstra lønn for å planlegge den nye storkommunen i Indre Østfold? Det skal politikerne i Hobøl og Askim ta stilling til denne uka, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget er at alle som møter i interim-nemnda skal få tre tusen kroner for hvert møte. Askim-ordfører Thor Hals sier til avisa at tanken er at de involverte skal få litt kompensasjon for et betydelig ekstraarbeid.