NRK Meny
Normal

Øyvind har sittet i kommunestyret i et kvart århundre

For 25 år siden ble han valgt inn i kommunestyret for første gang, og der har han blitt sittende uten avbrekk.

Øyvind Fjeldberg

25 ÅR SIDEN: Dette bildet av Øyvind Fjeldberg ble tatt for 25 år siden, da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang.

Foto: Privat

– Jeg tenker at jeg kanskje har sittet litt vel lenge, sier han lattermildt.

Uten stopp og år etter år har SV-politiker Øyvind Fjeldberg hatt fast plass i kommunestyret. Og han har også et valgløfte han ikke brøt på fire år.

– Jeg hadde lovet at jeg skulle fortelle en vits i hvert kommunestyre. De trodde jeg skulle bryte løftet en gang jeg var borte, men da sørget jeg for at det ble spilt av en vits på kassettspiller.

Det fikk han skriftlig bevis på, signert ordføreren.

– Fantastisk utvikling

– Jeg er jo veldig heldig som har blitt valgt inn denne gangen også, det er både allright og hyggelig, smiler han.

Selv om han har vært i kommunestyret i en årrekke, prøver han å være oppdatert på det som skjer.

– Jeg følger fortsatt godt med selv om jeg har vært med lenge.

Øyvind Fjeldberg

FORTSATT MED: Øyvind Fjeldberg stortrives i politikken og gleder seg til å ta fatt på sin sjuende periode i kommunestyret på Hvaler.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Når han ser tilbake på alle årene, er det både med stolthet og glede. Ikke minst mener han at Hvaler-samfunnet har utviklet seg til å bli et flott sted å bo og jobbe.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling og det er åpent her hele året. Mange jobber her og vi har en flott turistnæring, skryter han.

Bygutten flyttet til Hvaler for mange år siden og var 36 år gammel da han ble valgt inn første gang. Han jobber som daglig leder ved Hvaler Arbeidssenter, er engasjert i politikk og i seilermiljøet i øysamfunnet.

Aller mest er han fornøyd med å ha fått på plass en gjestehavn på Hvaler.

– Jeg var veldig ivrig på å få en gjestehavn, selv om de andre politikerne ikke var så positive. Så jeg er fornøyd med at jeg klarte å argumentere for en gjestehavn og at vi nå har Østfolds største.

Øystein Fjeldberg

ENGASJERT: Her teller han opp stemmene i forbindelse med valget på Hvaler sammen med de andre partiene.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Bevare strandsonen

Nå skal han bruke de fire neste årene til å jobbe hardt for å bremse utbygging og utvikling av strandsonen og uberørt natur.

– Jeg vil at vi skal bevare naturen her, forklarer han.

De fleste årene har han vært i opposisjon, minus det han kaller glansdagene. Da var han varaordfører.

– Jeg synes det er greit å være i opposisjon. Vi får være med å påvirke med ulike flertall og ofte er vi også enige om det felles beste for Hvaler.

Blir det en åttende periode?

– Det får tiden vise, smiler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.