NRK Meny
Normal

Øyvind Arntsen vant «Lytterprisen»

Øyvind Arntsen fra Fredrikstad ble i dag tildelt Riksmålsforbundets lytterpris.

I snø på Vingen

Museum-programleder Øyvind Arntsen (t.h.) vant i dag Riksmålsforbundets lytterpris. Her under et intervju med arkeolog Trond Lødøen i full storm på Vingen.

Foto: Arve Kjersheim

Mandag delte Riksmålsforbundet ut sine årlige mediepriser for TV (Seerprisen) og radio (Lytterprisen).

Radioprisen går til NRKs Øyvind Arntsen fra Fredrikstad, som ifølge juryen «dokumenterer at han behersker et moderne riksmål i programmet Museum som sendes hver uke på NRK P2».

– Det er antakeligvis en feil, ler Arntsen.

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig å få en pris. Jeg er veldig glad og stolt for det, legger han til.

Gullpennen 2014

Fire glade prisvinnere etter Riksmålsforbundets medieprisutdeling 2014. F.v.: Inge D. Hanssen, Øyvind Arntsen, Rune Gokstad og Øystein Bache.

Foto: Hilde Bliksrud/Riksmålsforbundet

– Nakkehårene reiser seg

Prisen ble delt ut første gang i 1960, da kalt «Lytterprisen», og var Riksmålsforbundets pris «For bruk av fremragende språk i radio og fjernsyn»

I 2003 ble prisen delt inn i «Lytterprisen» for radio og «Seerprisen» for fjernsyn.

Blant tidligere vinnere finner man navn som Knut Bjørnsen, Trond-Viggo Torgersen, André Bjerke, Arnulf Øverland, Erik Bye, Rolv Wesenlund, Anne-Cath. Vestly, Anne Grosvold og Einar Lunde.

Knut Nærum fra Halden vant «Seerprisen» i 2011.

– Det slik at nakkehårene reiser seg når jeg høres disse navnene. Dette er jo mange av forbildene mine fra gamle dager. Det er når jeg hører navn som Knut Bjørnsen og Erik Bye at jeg tenker at det må være en feil at jeg har vunnet, sier Arntsen.

Øystein Bache og Rune Gokstad, blant annet kjent for reiseprogrammene «Team Bachstad» og for NRKs årvisse påske- og julenøtter, innkasserer prisen på TV-siden.

Den såkalte Gullpennen, prisen for skrivende journalister, går til Aftenpostens rettskommentator Inge D. Hanssen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Årsaken til skogbrannen ikke kjent

    Det er uklart hva som startet skogbrannen ved Røysåsen i Moss natt til i går. Brannen startet i et område hvor det pågikk anleggsarbeid og ansatte i Bane NOR var i går inne til avhør. Politiets krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet men så langt er brannårsaken ukjent.

  • Sikret stål med knuter

    En vogntogsjåfør har blitt anmeldt for grov uaktsomhet, har fått kjøreforbud, og 73 000kr i overlastegebyr etter å ha brukt jekkestropper skjøtet med knuter til å sikre flere tonn med stålrør. Totalvekten var 62 tonn. Sjåføren ble stoppet i kontroll på Svinesund i går.

    Vogntog med stålrør
    Foto: Statens vegvesen