Overtidens dag for fotballen

Moss presset og presset og fikk til slutt uttelling tre minutter på overtid hjemme mot Nardo. Kvik Halden utlignet til 1–1 – også de på overtid!

Marius Gjestrumbakken

Marius Gjestrumbakken sikret tre poeng på overtid mot Nardo. Her fra en kamp mot Stabæk.

385 tilskuere på Melløs fikk se Moss få en best mulig start på kampen da midtstopper Agim Shabani stanget inn 1–0 på en corner etter kun to minutter.

Hjemmelaget hadde to store sjanser til før det var spilt 10 minutter, men gjestene fra Nardo fikk ryddet opp i siste liten.

Ryddet opp fikk de også gjort på resultattavlen etter drøye halvtimen, da Eirik Bjørkevoll raget høyest på et Nardo-frispark og headet ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Moss var det spillemessig beste laget i førsteomgang, men slet med å omsette sjansene sine i mål. Dermed gikk lagene til pause på 1–1.

Gjestrumbakken avgjorde på overtid

Andre omgang startet nesten like fra for mossingene som den første. To minutter etter hvilen var Thomas Klaussen være ved å gi hjemmelaget ledelsen

Spissen skjøt imidlertid over mål da han fikk ballen i en god posisjon, mens Nardo-keeper Erik Sivertsen stod på mellomdistanse.

Mossingene fortsatte å presse på for nok et mål, men det måtte drøye til det 93. spilleminutt før det nok en gang kunne jubles på Melløs.

Marius Gjestrumbakken, som for øvrig kom inn for en skadet Martin Thømt Jensen i første omgang, ble den store helten da han sikret tre viktige poeng for mossingene.

Tøff start for Kvik Halden

Mens Moss startet på best tenkelige måte, gjorde Kvik Halden det fullstendig motsatte.

Kampen mellom Kvik Halden og Lørenskog var bare fire minutter gammel da Dennis Obeng sendte gjestene opp i føringen, 1–0.

Det var også resultatet da lagene ruslet i garderobene etter 45 minutter, i en ellers svært jevnspilt omgang.

Utlignet i det 95. minutt

Andre omgang åpnet tøft og bød på høy temperatur og mye hardt spill. Det var hjemmelaget som hadde ballen mest og sendte det de hadde av offensive krefter fremover for en utligning.

Og utligningen kom til slutt – hele fem minutter på overtid.

Hjemmelagets polske forsvarsspiller, Lukasz Lubieniecki, mottok ballen drøyt 25 meter fra mål og klinte til. Ballen lå som klistret i krysset, i det siste minuttet av tilleggstiden.

Dermed har begge de to 2. divisjonslagene fra Østfold bevist at det kan belønne seg å holde ut til dommeren blåser i fløyta for siste gang.