NRK Meny
Normal

Oversvømmelsene fortsetter i Østfold

Vannet flyter flere steder i Østfold, og meteorologen lover mer regn.

Grunnen er mettet av vann, og vann ligger å flyter flere steder i Østold. I tillegg lover statsmeteorolog John Smits mer regn.

– Ja, det kommer mer regn

– Ja, det kommer nok mer regn på Østlandet. Akkurat nå er det en liten åpning i skydekket som passerer over Østfold. Men utover ettermiddagen og kvelden kommer et nedbørsområde fra Nordsjøen og de britiske øyer, som vil gi regnbyger, sier statsmeteorologen ved 08-tiden mandag.

– I tillegg blir det kraftig sørlig vind. Den kommer til å merkes godt langs kysten av Ytre Oslofjord.

– I ettermiddag og kveld øker vinden til liten kuling og etter hvert sterk kuling, kanskje også liten storm på de mest utsatte stedene, sier Smits til NRK.no.

Temperaturene blir liggende omtrent på 16 til 17 grader mandag, ifølge meteorologen.

Se været akkruat nå på yr.no

Hør:

Halden kommune melder om oversvømmelser i Braveien mandag morgen.

– Ett hus har fått begrensede vannskader i kjelleren, mens flere hus nå er uten vann, sier Frank Tore Olsen i kommunens tekniske forvaltning.

Kjørte seg fast i en større vanndam

I helga opplevde folk i Rygge i Østfold over 17 millimeter nedbør på én time.

Dramatisk ble det også for bilister som kjørte seg fast i vanndammene. Verst ble det for en person som kjørte av Rv 110 på Skårasletta i Fredrikstad, og inn på en mindre vei.

– Personen kjørte seg fast i en større vanndam og var i ferd med å synke. Vannet nådde opp til vinduene på bilen og det var så mye vann rundt bilen at de ikke kom seg ut, forklarte operasjonsleder i Østfold, Villy Meier.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.