NRK Meny
Normal

Overrasket over Ap-nei til bro og tunell

– Overraskende, med tanke på hva de har sagt fram til nå, sier mosseordfører Tage Pettersen om at Ap i går besluttet at de verken ville ha bro eller tunell mellom Moss og Horten.

Mosseordfører Tage Pettersen på besøk på brannstasjonen i Motherwell

Overrasket over bro- og tunell-nei fra Ap.

Foto: TV-aksjonen / NRK

- Vi vil ikke utrede videre en ny fastforbindelse mellom Moss og Horten, verken bro eller tunell, sa Hanne Tollerud i går, Moss Arbeiderpartis ordførerkandidat. Overraskende, synes nåværende ordfører, Høyres Tage Pettersen.

– Med tanke på hva de har sagt fram til nå er konklusjonen litt overraskende. Men jeg vet de har kjørt en veldig bred prosess med medlemsinvolvering, og jeg har respekt for konklusjonen de har landet på, sier han.

Vet ikke om det avlaster fergene

Høyre i Moss ønsker i motsetning til Arbeiderpartiet en langtunell. Det gjør altså ikke Arbeiderpartiet, som har vedtatt at de ønsker en forbindelse ved Hurumlandet og ikke mellom Moss og Horten. Tage Pettersen er usikker på om det løser trafikkproblemene som er i Moss i dag.

– Det jeg er mest skeptisk til er om en Hurum-løsning avlaster dagens ferger eller ikke. Ender vi opp med en løsning der fergene trafikkerer Moss sentrum like mye som i dag synes jeg det er en dårlig løsning.

Det flertallet i Moss enes om, er at de ikke ønsker inngrep i de vernede områdene på Jeløya og Mosseskogen. Om forbindelsen med langtunell mellom Moss og Horten faller, gjenstår fortsatt å se.

– Dette er kun en høringsrunde som Statens Vegvesen har invitert oss til, der vi er én av flere parter. Nå blir det en runde med gruppelederne for de forskjellige partiene i Moss for å se om vi kan enes, sier Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.