Over halvparten av elevene strøk

Mer enn halvparten av elevene strøk siste året på videregående skole i Østfold i fjor. Utdanningssjefen reagerer med vantro.

Eksamen

Illustrasjonsfoto

Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Det er ikke noe nytt at skoleelever i Østfold presterer under landsgjennomsnittet, men i fjor var det historisk dårlige resultater ved de videregående skolene.

Historisk dårlig

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at mer enn halvparten av elevene i Østfold i fjor strøk det avsluttende året på videregående skole i fjor.

Så dårlige resultater som dette, har utdanningsdirektøren aldri sett tidligere.

- Vi ble veldig overraska og forferda da vi så resultatene. Men vi har sett endel på tallgrunnlaget, og spør oss om det kan være riktig, sier utdanningsdirektør Ragnhild Stai Amundsen.

Nå håper hun at Fylkeskommunen rett og slett har levert feil tall, men det er det foreløpig ingen som kan bekrefte.

- Bekymringsfullt

For landet som helhet besto over 60 prosent av elevene.Utdanningsdirektøren har ingen forklaring på hvorfor elever i Østfold presterer dårligere enn resten av landet.

 - Nei, det vet vi ikke. Men hvis disse tallene stemmer, da tror jeg vi som jobber med utdanning i Østfold, får en kjempeutfordring, sier Stai Amundsen.

Utdanningsdirektøren er bekymret over resultatene.

- Jeg synes det er bekymringsfullt, for vi vet at unge som ikke har gjennomført videregående utdanning har større sannsynlighet for å bli eksludert fra både videre utdanning og fra arbeidslivet. Det bekymrer meg, sier Stai Amundsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.