NRK Meny
Normal

Har fått 2000 gaver til familier med dårlig råd

11 jenter fra Østfold har samlet inn over 2000 julegaver til familier som har dårlig økonomi. Julegavene er gitt av både bedrifter og privatpersoner.

Madeleine Jørgensen

Madeleine Jørgensen i den frivillige organisasjonen Hjelp oss å hjelpe er strålende fornøyd med årets julegaveinnsamling.

Foto: Privat

– Det har vært helt ekstremt! Det har kommet inn vanvittig mange julegaver, forteller Madeleine Jørgensen, som har ansvaret for «Hjelp oss å hjelpe» i Sarpsborg.

«Hjelp oss å hjelpe» har blitt en landsdekkende frivillig organisasjon. Det hele startet i 2012 etter en enkel facebookstatus som etterlyste varme klær til narkomane og hjemløse i Oslo.

I Østfold er det 11 jenter som er drivjernet bak «Hjelp oss å hjelpe – Østfold». De har fordelt fylket og byene mellom seg.

– Over hele fylket har vi hatt steder hvor privatpersoner kan levere inn julegaver frivillig. Siden november har vi hentet søppelsekk etter søppelsekk fylt til randen med gaver, sier Jørgensen.

Mange trengende

Hjelp oss å hjelpe Østfold

Totalt har Hjelp oss å hjelpe i Østfold fått inn over 2000 julegaver fra både bedrifter og privatpersoner.

Foto: Privat

Bare i Sarpsborg har organisasjonen samlet inn gaver og mat til nærmere 70 familier før jul.

– Det er ikke bare ett barn i hver familie, men gjerne mellom to og fem. Giverviljen har vært helt enorm i år, så hvert eneste familiemedlem får mer enn én gave hver.

Jørgensen påpeker at mange av foreldrene ikke ønsker julegaver til seg selv, men det får de likevel.

– Alle skal få i jula. Foreldrene får gjerne matgavekort, eller andre typer gavekort. Bedrifter og firmaer har bidratt med mange populære gaver i år.

Les også:

Startet jula i august

I år har organisasjonen hatt gavekasser stående flere steder i fylket, hvor hvem som helst kan levere en julegave. Jentene henter og leverer alle julegaver selv. Tidligere år har det ikke vært så lett å samle inn gavene, men i år har gruppen gjort seg kjent og gavene har rent inn.

– Jula startet i august for min del. Det har vært fullt kjør, og siden november har jeg kjørt ut julegaver nesten daglig.

Det er mange som henvender seg til organisasjonen med ønske om hjelp.

– Det er først og fremst enslige mødre som nylig har blitt alene, eller som har lang behandlingstid hos NAV. Det er klart vi skal hjelpe dem så godt vi kan, avslutter Jørgensen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.