NRK Meny
Normal

Østre linje får pendlerforening

– Jeg ser det behovet nå, vi trenger litt mer slagkraft mot NSB, sier pendler Rigmor Teig Mortvet. Hun er en av mange som har klaget på stappfulle tog på østre linje siden ruteomleggingen i desember. Nå tar politikere initiativ til en pendlerforening.

Tog ankommer Askim stasjon i rushtiden

Pendlerne på østre linje får nå egen pendlerforening.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

– Når vi skal møte Samferdselsdepartementet, NSB, Jernbaneverket og alle andre som er en del av denne helheten står vi sterkere når vi har med oss pendlerne, sier Erik Unaas, samferdselspolitisk talsmann i indre Østfold regionråd.

I februar vil han invitere til et møte for pendlere med buss og tog. Dersom de selv ønsker det kan det ble starten for en egen pendlerforening for indre Østfold.

Må samle kreftene

– Jeg tror at vi må samle kreftene for å være en pressgruppe, det er helt tydelig at det er det som hjelper, sier Arnhild Knutsen, pendler fra Askim.

Siden ruteomleggingen i desember er hun en av mange pendlere på østre linje som har klaget på fulle rushtidsavganger mellom Oslo og indre Østfold. Fra og med 26. januar setter NSB inn et dobbelt togsett på 16:22 avgangen fra Skøyen, men det er ikke godt nok for pendlerne.

Stappfulle tog

– Toget som går litt før sju fra Mysen, det blir stappet fullt før Ski, og halv firetoget fra Oslo, jeg hører det er ille, selv om jeg sjelden tar det, sier Rigmor Teig Mortvet. Hun mener NSB også bør sette inn doble togsett på disse avgangene.

Det overordna målet for en pendlerforening må være å forbedre forholdene både for tog og busspendlere det er viktig for veksten i indre Østfold, mener Unaas.

– Vi er avhengig av at det blir enklere å pendle til arbeidsplasser i Follo og Oslo, men vi ønsker også at det skal bli lettere for næringslivet her å hente arbeidstakere fra andre steder i fylket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene