NRK Meny
Normal

Østfolds beste ølbryggere

Kampen om å bli Østfolds første mester i hjemmebrygget øl var tøff.

Humlasuse Gaardsbryggeri

FALT I SMAK: Humlasuse Gaardsbryggeri fra Rygge tok innersvingen på publikums smaksganer og vant publikumsprisen. Fra venstre Johannes Utne, Mats Haglund og Jon Fuglevik.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

27 deltakere fra hele fylket har hele lørdag konkurrert om å bli den første østfoldmesteren i hjemmebrygget øl.

– Høyt nivå

De fremmøtte har konkurrert i alle kategorier fra lyst til mørkt øl. Noen konkurrerte med en øl, mens andre har hatt flere øl med i konkurransen.

Og det har vært to priser det er kjempet om. En ekspertpris og en publikumspris.

Daglig leder Ann Kristin Andreassen i Guldkorn, som er arrangør for ølmesterskapet, sier til NRK at østfoldmesterskapet i hjemmebrygget øl arrangeres for å vise fram alt det gode som lages av øl i privat regi i fylket.

– Det er god rekruttering av nye som prøver seg og nivået er høyt, sier hun.

Folksomt

FOLKSOMT: Det var mange som hadde tatt turen for å smake øl på Larkollen lørdag.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Pilsner vant

Interessen for ølbrygging i Østfold er stor og lokale mikrobryggerier popper opp flere steder i fylket.

Publikummet NRK møter i Losen på Larkollen er godt fornøyd med det de smaker. De bruker både nese, gane og øyne for å bedømme ølet som er brygget.

Ekspertjuryprisen gikk til Refsahl kompaktbryggeri i Vestby for en blond ale, mens publikumsprisen ble stemt fram på Humlasuse Gaardsbryggeri i Rygge for deres «Fuglevik Pilsner».

– Dette hadde vi aldri regnet med, sa de tre publikumsvinnerene etter seieren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pris til byfergene i Fredrikstad

    Byfergene ved Fredrikstad kommune har fått årets Plankebærerpris. Det ble klart i dag. Kommunen får prisen for å ha tilrettelagt for gratis ferger. 1,3 millioner reisende tok gratis byferge i Fredrikstad i løpet av fjoråret.

    Fotballferge
    Foto: Fredrikstad kommune
  • Risikerer 25 års fengsel

    Østfold-kvinnen som onsdag ble fengslet for å ha forsøkt å smugle 3,7 kilo heroin ut av Uganda, kan få 10 til 25 års fengsel dersom hun blir dømt. Det melder Aftenposten. Den norske ambassaden i Uganda har kommet i kontakt med kvinnen, og kvinnen har fått tildelt en advokat. Politiet har analysert stoffet de fant i kofferten til kvinnen, og har konkludert med at det er snakk om heroin.