Voldssiktet kvinne blir begjært varetektsfengslet onsdag

Østfold politidistrikt har pågrepet og siktet en kvinne fra Østfold for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Knust vindu i Halden

En kvinne er siktet for voldshendelsen i hjemmet til en 76-åring i Sponvika.

Foto: Johnny Larsen

Det var natt til i går at en 76 år gammel kvinne ble utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Sponvika i Halden.

Den siktede kvinnen meldte seg til politiet mandag, omtrent samtidig som politiet fikk beskjed om hendelsen. Kvinnen fra Østfold, som er i midten av 20-årene, ble da pågrepet.

Politiet bekreftet imidlertid ikke informasjonen før i dag, tirsdag. Grunnen skal være etterforskningsmessige hensyn.

– Tirsdag formiddag hadde politiet større oversikt og mer informasjon i saken, og fant derfor ingen grunn til holde informasjonen tilbake lenger, skriver kommunikasjonsrådgiver i Østfold politidistrikt, Øystein Stavdal Paulsen, i en mail til NRK.

Den siktede kvinnen vil bli begjært varetektsfengslet onsdag klokka 14:00 i Halden tingrett. Tirsdag ettermiddag holdt Halden-politiet en pressekonferanse der de oppsummerte status i saken så langt.

– Grov legemsbeskadigelse

I dag ble kvinnen siktet for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Hun har blitt avhørt innledende, men vi er ikke ferdige, opplyser fungerende politiførstebetjent Vidar Andersen i Halden politidistrikt.

Grunnen er at kvinnen er overført til helsevesenet på grunn av hennes psykiske tilstand.

Politiet kjenner så langt ikke til at det skal være en relasjon mellom den siktede og den 76 år gamle kvinnen.

Fornærmede er innlagt på sykehuset i Fredrikstad. Hun er alvorlig skadet, men det skal ikke være fare for livet hennes på nåværende tidspunkt.

Aksjon Halden

Politiet sikret spor rundt eiendommen der en kvinne ble utsatt for grov vold.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Ønsker tips

For å kunne fastslå når voldsepisoden skjedde, ønsker politiet å komme i kontakt med personer som kan ha sett den siktede mellom Sponvika og Halden sentrum natt til mandag/mandag morgen.

Kvinnen i midten av 20-årene hadde på seg en knallrød halvlang vinterjakke og lysegrå treningsbukser. Mest sannsynlig hadde hun en knallrød treningsbag med hvit skrift.

Politiet ber personer som har sett kvinnen eller noe annet som kan settes i sammenheng med hendelsen ta kontakt på telefon 02800.

Fortsetter etterforskningen

Politiet opplyser om at de har gode tekniske og taktiske spor, og etterforskningen fortsetter med full styrke utover dagen.

Den fornærmede er fortsatt innlagt på Sykehuset i Fredrikstad med alvorlige skader, men skal være utenfor livsfare. Politiet ønsker å avhøre henne så fort som mulig.

Halden politistasjon leder etterforskningen med bistand fra andre enheter i Østfold politidistrikt.