NRK Meny
Normal

Østfoldjenter nærmer seg orienterings-VM

Tre østfoldjenter imponerte da uttaket til VM i orientering ble avholdt i Fredrikstad i dag.

Ida Marie Næss Bjørgul

BESTE ØSTFOLDING: Ida Bjørgul ble nummer fem på dagens uttak til orienterings-VM.

Foto: Joachim Ose / NRK

VM i orientering går av stabelen 20-28. august i Strømstad - trolig med flere østfoldinger på startstreken. I dag var det sprint på programmet med målgang på Fredrikstad stadion.

Håper på VM-plass

Ida Marie Næss Bjørgul (Halden SK), Emma Johansson (Fredrikstad SK) og Heidi Bagstevold (Fredrikstad SK) noterte seg for gode tider på dagens sprint, og havnet på henholdsvis femte, syvende og tiendeplass. Sprinten ble vunnet av Marianne Andersen fra Kristiansand Orienteringsklubb.

Om de tre østfoldingene får bli med til VM neste måned gjenstår å se, for uttaket baserer seg også på tidligere prestasjoner. I neste uke får jentene beskjed om de får være med til VM eller ikke.

– Det hadde vært vanvittig gøy å få løpe et VM. Jeg ligger vel ganske godt an nå tror jeg, sier Ida Marie Næss Bjørgul fra Halden Skiklubb, etter målgang på Fredrikstad stadion.

Fredrikstadjenta Emma Johansson forteller at hun var litt smånervøs før løpet på hjemmebane.

Emma Johansson

FORNØYD: Emma Johansson er fornøyd med egen innsats på dagens sprint.

Foto: Joachim Ose / NRK

– Det var litt nervepirrende, jeg følte at det var veldig mange som heiet på meg. Men jeg har forberedt meg godt, og er godt fornøyd med en syvendeplass, sier Johansson som også kunne tenkt seg en VM-plass neste måned.

Heidi Bagstevold forteller til NRK at hun er bedre på lengre distanser i skogen, og hun ser derfor frem til den videre kvalifiseringen i de svenske skoger i helgen.

Heidi Bagstevold

BEDRE I SKOGEN: Heidi Bagstevold er bedre på lengre distanser. I dag endte hun på tiendeplass.

Foto: Joachim Ose / NRK

– Jeg hadde èn feil som ødela litt i dag, men det er i skogen jeg er best, så jeg får satse på å gjøre det bedre i helgen, sier Bagstevold, som også ligger godt an med tanke på en plass til de lengre distansene i VM kommende måned.

Gutta lenger ned på lista

På guttenes sprint var det haldenseren Thomas Natvig Årstad som ble beste østfolding på en tolvteplass, men også på herresiden er det flere østfoldinger som kan gjøre det godt på de lengre distansene. Herrenes sprint ble vunnet av Jerker Lysell.

Resultatlistene for dagens sprint finner du her.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.

  • Krav fra departementet

    Akershus, Buskerud og Østfold må nå gjenoppta prosessen med å slå seg sammen til et fylke. Det krever kommunal- og moderniseringsdepartementet, etter at Stortinget vedtok å slå fylkene sammen med tvang 8. juni. Arbeiderpartiet, som er imot den store regionen, synes timingen er merkelig. Det logiske ville være å utsette prosessen til etter stortingsvalget, sier Aps gruppeleder i Akershus, Tonje Brenna.