NRK Meny
Normal

Østfoldinger tiltalt for korrupsjon

To menn, begge bosatt i mossedistriktet, må møte for Oslo tingrett når den store saken om korrupsjon i busselskapet Unibuss starter i midten av september.

Unibuss

To østfoldinger er blant de tiltalte i den store korrupsjonssaken som går for Oslo tingrett i september og oktober.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

I alt seks personer er tiltalt i saken.

Skal ha mottatt millionbeløp

En 61-årig østfolding var tidligere teknisk sjef i Unibuss, og han er tiltalt for å ha mottatt samlet ca. 4,5 millioner kroner blant annet fra den tyske bussprodusenten MAN.

Ifølge tiltalen skal han også ha mottatt materialer og bygningstjenester for over halvannen million kroner til sin privatbolig i mossedistriktet. Dette skal ha blitt levert av et byggfirma som var tilbyder av tjenester til mannens arbeidsgiver.

61-åringen ble pågrepet i september 2011.

Tiltalt for utbetalingen

Den andre østfoldingen som er tiltalt, en 67-årig mann, var representant for MAN Last og Buss A/S og er tiltalt for å ha bidratt til utbetalingene til 61-åringen og en ansatt i AS Oslo Sporveier.

Av de fire andre tiltalte er tre bosatt i Oslo og en i Follo.

Rettssaken innledes i Oslo tingrett i midten av september og saken vil gå ut oktober måned.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moi og Tarik på landslaget

    Både Tarik Elyounoussi og fetteren Mohamed Elyounoussi er tatt ut i Norges A-landslagstropp. Tarik har vært skadet i sesongoppkjøringen til Olympiakos, men har trent for fullt i to uker. – Han har egenskaper vi trenger, sa hovedtrener Lars Lagerbäck på pressekonferansen i dag. Kvalik-kampene mot Aserbadjan og Tyskland spilles 1. og 4. september.