NRK Meny
Normal

Østfoldinger i Hakkebakkeskogen

Flere skuespillere fra Østfold har i sommer vært med på å gi liv til Thorbjørn Egners kjente karakterer fra «Hakkebakkeskogen» i Dyreparken i Kristiansand.

Martin Leines fra Moss har rollen som Reven i Hakkebakkeskogen

Skuepiller Martin Leines fra Moss har hatt rollen som Reven i Hakkebakkeskogen i sommer.

Foto: Ole Martin Buene

Dyreparken i Kristiansand er et populært feriemål for mange nordmenn. I fjor sommer åpnet parken attraksjonen «Hakkebakkeskogen», hvor man får en reise i Thorbjørn Egners verden mens kjente og kjære karakterer dukker opp.

I de ulike scenene fra Egners historie har de besøkende blitt underholdt av skuespillere fra Østfold. Martin Leines og Daniel Dystebakken fra Moss har vært skuespillerne bak henholdsvis Reven og Bakemester Harepus, og Fredrikstad-jentene Sanne Landgraff og Marikke Stenbek har fylt rollene som Klatremus og Bestemor Skogmus.

Daniel Dystebakken som Bakemester Harepus.

Daniel Dystebakken som Bakemester Harepus.

Foto: Ole Martin Buene

– Det har vært en kjempesuksess, og det er helt fantasisk å spille for barn. Når de klapper og ler, så er det ikke av medlidenhet, men fordi de liker «Hakkebakkeskogen». Jeg setter stor pris på å ha et så ærlig publikum, forteller Martin Leines.

Knakk storetåa

Østfoldingene har deltatt i scener der Klatremus unnslipper Reven, Bestemor Skogmus flyr fra Petter Pinnsvin og Bakemester Harepus baker pepperkaker.

Det har vært en hektisk sesong med flere forestillinger hver dag gjennom hele sommeren. Østfoldingene har vært del av et ensemble på 35 skuespillere, hvorav 21 har vært på jobb til enhver tid.

Leines forteller at man opplever en mestringsfølelse når sesongen er over, for det en fysisk krevende oppgave å være en del av Hakkebakkeskogen.

– Vi beiner jo rundt i skogen hele tiden, så det blir faktisk litt knall og fall. Jeg var med i fjor også, og da løp jeg rundt med en knekt storetå, ler Leines.

– Ikke noe som gir meg mer

Til tross for skaden i storetåa forteller Leines at noe av det mest givende med jobben i «Hakkebakkeskogen» er å se gleden det gir det unge publikummet.

– Du ser hvor glade de bli når de får møte sin store helt. Uansett om det er Bakemester Harepus eller Reven, så er de i ekstase, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke på Kjøkøy

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom to biler på fylkesvei 108 ved Kjøkøy. Ulykken har skjedd i krysset Putten/Kråkerøyveien. 5 personer involvert. Fører av den ene bilen kjøres til legevakt for sjekk.

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.