NRK Meny
Normal

Østfoldfotballens vakreste mål?

Det har blitt scoret flere vakre mål opp gjennom Østfoldfotballens historie. Her får du tre av dem.

Det har blitt scoret flere vakre mål opp gjennom Østfoldfotballens historie. Her får du tre av dem.

Østfoldfotballens vakreste mål?

Det første målet er kanskje det mest kjente målet scoret av en østfolding noen gang. Det er selvfølgelig snakk om Per Egil Ahlsens frisparkkanon i cupfinalen mellom Fredrikstad og Viking i 1984.

At Ahlsen hadde en voldsom skuddfot var velkjent, men de fleste ble nok likevel overrasket da Ahlsen dundret et frispark inn i nettet bak tidligere landslagskeeper og Tottenham-proff Erik Thorstvedt.

NRKs legendariske kommentator Knut Th. Gleditsch snublet seg til å si at skuddet var fra midt på egen banehalvdel – men 35 meter er imponerende nok i seg selv.

Kampen endte 3-3, men FFK vant returoppgjøret slik at cuptrofeet til slutt havnet i Plankebyen.

Roger Risholt mot Molde

Roger Risholt

Roger Risholt feirer målet mot Molde med lagkamerater og trenerne.

Foto: NRK

Datoen er søndag 1. august 2004. Et Molde med spillere som Arild Stavrum, Bernt Hulsker og Petter Rudi besøker gamle Fredrikstad stadion.

Men de tidligere storspillerne klarte ikke å avverge at sørlendingen Roger Risholt sendte hele Fredrikstad til himmels etter kun 15 sekunder. Målet går det fremdeles gjetord om i Plankebyen.

Midtbanespilleren med det rødhvite pannebåndet fikk ballen rett etter avspark og satt fart mot Eddie Gustafson i Molde-målet. Fra 20 meter skjøt han ballen i bue over den svenske sisteskansen. Et av de raskeste, og vakreste, målene på Fredrikstad stadion i nyere tid.

Enerly mot Skeid

Dagfinn Enerlys volley mot Skeid

Dagfinn Enerlys volleyscoring hjemme mot Skeid var en skikkelig kanon.

Foto: NRK

En annen spiller som var utstyrt med krutt i fotballstøvlene er Dagfinn Enerly. Da lysluggen spilte for Moss var han en svært målfarlig herremann.

Fra sin posisjon på høyrekanten scoret Enerly 20 mål på 49 kamper – ett av dem på en volley mot Skeid hjemme på Melløs.

Svenske Kjell Olofsson la et perfekt hjørnespark ut til Enerly som sto på 18 meter. Med en akrobatisk volley dundret Enerly ballen i målet til Skeids keeper Roger Vaaler.

Ryktene skal ha det til at høyrefoten til Enerly hovnet opp etter skuddet.

Send inn tips

«Arkivskuffen» er en serie fra NRK Østfold med klipp fra TV-arkivet. Serien er inspirert av NRK Rogalands serie «Rogaland retro».

Har du tips til innslag du vil se i reprise; send en e-post til NRK Østfold.

Arkivskuffen
Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.