NRK Meny
Normal

Østfoldbanen stengt til torsdag ettermiddag

Det tar lengre tid enn forventet før Østfoldbanen kan åpne igjen, etter at omlag ti meter skinnegang mellom Askim og Mysen ble rammet av ras tirsdag.

Raset på Østre linje av Østfoldbanen gikk sent tirsdag kveld.

– Svært mye masse som må bort

Også forrige uke ble strekningen stengt på grunn av ras.

– En geolog har sjekket området og vi estimerer nå å åpne strekningen fra Askim til Mysen igjen torsdag ettermiddag, nærmere bestemt klokken 16.20.

– Det er en utgliding av masser i fyllingen ved siden av sporet. I tillegg har det kommet masser fra andre områder og fyller opp. Så det er svært mye masse som må fjernes før vi kan åpne igjen. Derfor tar dette så lang tid, sier Karlsen til NRK.no.

Passasjerer fraktes med buss og taxi

Den siste tiden har Jernbaneverket stadig sjekket strekningen på grunn av alt regnet som har kommet. Det nye raset ble oppdaget i går kveld. Togtrafikken ble stanset ved 20.15-tiden.

Reisende mellom Askim og Mysen blir fraktet i busser og taxi inntil strekningen er åpnet igjen.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Ras på østre linje

Slik så det ut da Østre linje skled ut sist fredag.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

– Mye regn i området

Ved 07-tiden regnet det fortsatt i området, men ifølge meteorologisk institutt skal regnet gi seg utover dagen.

– Det har vært veldig variabelt på morgenkvisten. Tidligere i natt så det bra ut med gode tendenser en periode, men så kom det en kaldfront nordfra som holder på å passere Oslo, Akershus og nordre deler av Østfold.

– Denne gir enkelte regnbyger og jeg ser at det regner nord i Østfold akkurat nå, sa statsmeteorolog John Smits til NRK.no klokken 07.10.

Se video fra området i forrige uke:

Video Vannproblemer

Vannproblemer

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.