NRK Meny
Normal

Østfoldbanen kan få dobbeltdekkere

Østfoldbanen fra Halden til Oslo S er en av de jernbanestrekningene der det kan være aktuelt å bruke togsett med to etasjer. Samferdselsministeren ba i vinter om å få utredet bruk av toetasjes vogner.

Dobbeltdekkertog kan komme på Vestfoldbanen.
Foto: Bombardier

Jernbaneverket er i gang med å kartlegge hvilke jernbanestrekninger som egner seg for vogner med to etasjer, melder Jernbanemagasinet.

En strekning fagsjef for kapasitet Christian Knittler i Jernbaneverket nevner spesielt er Gjøvikbanen. Der er det utfordringer med overfylte tog og peronger som ikke er lange nok til at det kan settes inn tog med flere vogner. Gjøvikbanen har også lave plattformer.

Fungerer i andre land

Toetasjes tog synes også aktuelle på Østfoldbanen fra Halden til Oslo S. Som på Gjøvikbanen går disse togene bare fram til Oslo S. Det er når togene skal kjøres gjennom Oslo-tunnelen det blir problemer.

I vinter ba samferdselsminister Ketil Solvik Olsen om en vurdering om bruk av vogner med to etasjer på de mest trafikkerte pendlerstrekningene inn til hovedstaden. Han konstaterte at det fungerer fint i andre land.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.