NRK Meny
Normal

– Vi er godt i gang med å bli kjent

Politidistriktene Østfold, Follo og Romerike er alt i gang med grupper for at ansatte skal å bli kjent før de blir slått sammen til ett distrikt fra nyttår, forteller nestleder Hans-Kristian Ek i Politiets Fellesforbund i Østfold

Nytt politihus på Grålum
Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Vi har regnet med det lenge at sånn blir det, og da har man vært frampå, sier Ek. Også på fagforeningene er godt i gang med å forberede seg på en ny hverdag og fagforeningslederne har alt møtt hverandre.

– Man er litt skeptisk med en gang, men så finner man ut at Østfold, Follo og Romerike ikke er så forskjellig. Det gjelder både mennesker, tanker og måter å jobbe på.

Mer effektive

Ek tror ikke folk flest kommer til å merke noen forskjell i det daglig, men tror politiet blir mer effektive når flere jobber sammen i forhold til tyngre kriminalitet. Ek trekker fram økonomiske kriminalitet og sedelighetssaker.

– En behøver nødvendigvis ikke sitte sammen, men en kan samle seg til en større kraftanstrengelse i ett distrikt. Nå må vi eventuelt be om bistand fra et annet distrikt.

Østfold bruker allerede mye videokonferanser.

Mer politi ute

– Blir vi flinkere på det blir det som å sitte sammen, mener Ek

Justispolitisk talsmann i Frp, Ulf Leirstein mener politireformen fører til at politiet blir bedre rustet til å møte eventuelle store hendelser.

– Det er viktig for Østfold som er et grensefylke, Vi kan ha ting som skjer på Svinesund. da har vi flere folk som kan settes inn.

Hovedsete uavklart

Det blir opp til politidirektøren å avgjøre hvor politimesteren med staben skal sitte i framtiden. Leirstein mener at Østfold har et fortrinn.

– Vi har et nytt flott, praktisk og bra politibygg, jeg er rimelig sikker på at dette også kommer til å bli brukt av politidirektøren etter at reformen trer i kraft.

Ek i Politiets Fellesforbund framhever den nye operasjonssentralen på Grålum.

-Den kan enkelt bygges ut til flere operatører, men på Romerike har man tilgang til tomt og så har vi Follo midt i. Der er ingenting bestemt så vi er like spent som alle rundt.

Leirstein er sikker på at det blir færre kontor rundt i fylkene.

– Men vi får se mer politi og politibiler, det er det viktigste for oss ikke et kontor som er betjent to til tre dager i uka.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full jubel på tribunen

    De rundt 30 sarpingene på hjemmebanen til HNK Rijeka feiret ellevilt etter at laget deres vant.

    Sarpinger på kamp
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Se nyhetene fra Østfold 23:11

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.