NRK Meny
Normal

Østfold vil overta Ahus-pasienter

Ledelsen ved Sykehuset Østfold er postive til å overta pasienter fra Follo for å avlaste Ahus.

Sykehuset på Kalnes

Allerede har Vestby-kommune søkt seg bort fra Ahus. De vil heller til Østfold.

Foto: Helse Sør-Øst

Flere kommuner i Follo ønsker å sogne til det nye sykehuset på Kalnes i Østfold, og det er fullt mulig fra 2016 hvis man starter byggetrinn 2 på Kalnes allerede nå.

– Vi har registrert det som har skjedd i Ahus og Oslo-regionen hvor det er sterk befolkningsvekst. Siden Kalnes er ferdig prosjektert og designet for utvidelse, så ser vi at det er en mulighet for å avlaste Oslo-regionen, sier administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Just Ebbesen.

LES OGSÅ:

Vestby vil til Østfold

Allerde har vestby kommune søkt seg bort fra Ahus - de vil heller til Østfold når det nye sykehuset kommer på plass.

Og det skal Helse Sør-Øst utrede. Ledelsen ved Sykehuset Østfold har da også gitt positive signaler, de tar gjerne Vestby og mer av Follo om det trengs.

– Det må konsekvensutredes. Om vi skal ta alle kommunene i Follo, utenom Ski, så vil vi måtte starte byggetrinn 2 - som ligger klart, sier Ebbesen.

LES OGSÅ:

– Mer robuste fagmiljøer

Det nye sykehuset på Kalnes skal stå ferdig i 2016 - og skal ha 300.000 østfoldinger som pasientgrunnlag.

Hvis det nå blir betydelig flere må det nye sykehuset bli betydelig større. Men det er østfoldingene også tjent med, mener sykehusdirektøren.

– Jeg tror fordelen er at vi får større avdelinger og mer robuste fagmiljøer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 20:55.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.