NRK Meny

Østfold-skolene under snittet

De videregående skolene i Østfold får gjennomsnittskarakteren 2,7 og ligger dermed under landssnittet på 3,1 i en statlig undersøkelse som måler skolekvalitet. De private skolene i fylket skiller seg klart ut; Den dårligste skolen er Noroff Mediegymnas i Fredrikstad med karakteren 1.6, mens Wang toppidrettsgymnas får best karakter i fylket med 4,6.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.