NRK Meny
Normal

Østfold Rundt for 16,50

Mandag 10.juli går startskuddet. Da rusler Renée Nilsen og Lise Gro Andersen ut fra NRK Østfolds lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad med kun 16,50 i lomma. Derfra er alt opp til østfoldingene...

Renée Nilsen og Lise Gro Andersen skal på loffen i Østfold
Foto: Jan Hemstad / NRK

- Vi vet ikke hvor langt vi kommer, men håper å komme oss rundt hele fylket i løpet av en uke, sier Renee og Lise Gro.

- Målet er å teste østfoldingenes gjestfrihet samtidig som vi er ute etter de gode radioopplevelsene, sier de.

Østfoldingene må hjelpe

Jentene legger nemlig i vei på en god gammeldags loffetur, nesten uten penger, uten mat og kun noen få nødvendige ting i sekken. - Vi har med telt i tilfelle det skulle knipe, sier de to.

- Men ellers trenger vi hjelp fra østfoldingene til å komme oss fra sted til sted og få mat, sier de, men understreker at det ikke er en tigge-tur. - Selvfølgelig kan vi jobbe for maten, sier Renée og Lise Gro.

Ekspert-tips

Ideen for turen er ikke ulik det Walkabout-gutta Nils og Ronny gjorde da de reiste Irland rundt for 80 kroner. Derfor var det også naturlig for jentene å oppsøke dem for å få noen eksperttips.

- Få fram dugnadsånden i Østfoldingene, lyder oppfordringen fra de erfarne lofferne.

 

Nils & Ronny: erfarne gutter på loffen
Foto: Lise Gro Andersen / NRK

 

Det var også de som kom opp med beløpet på 16,50. - Det var nemlig ikke lett å bli enige om hvor mye penger vi skulle ha med, forteller Renée, som selv ville ha med 100 kroner. Men det ble fort nedstemt av Nils og Ronny.

- Det skal da ikke være en ferietur!! Det hjelper ikke å ha lyst på en is. Nå er det nemlig slutt på kjøpingen, sa Nils i en litt streng tone.

Dermed: 16,50 er alt jentene har med seg av penger..

Bli med å hjelpe jentene!

Vil du være med å hjelpe jentene å komme seg rundt i fylket? Vet du om et sted som jentene MÅ besøke? Er det noe spesielt som skjer der du bor?

Ta kontakt med redaksjonen i NRK Østfold allerede nå. Send oss en  epost eller ring 69 38 48 00.

Følg jentene på radiosendingene til NRK Østfold hver dag fra mandag 10.juli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • S08 lover å gå offensivt ut

    Sarpsborg 08-assistenttrener Tom Freddy Aune lover at sarpingene ikke skal stå med lua i hånd i morgendagens Europa League-kamp mot HKN Rijeka. – Vi resier til Rijeka for å vinne kampen, slik at Europa League ikke er over torsdag kveld, sier Aune til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.