NRK Meny

Østfold Fylkeskommune

 • Nei til vannscooterreglement

  Fylkespolitikerne i Østfold sier nei til å få samme reglement for vannscootere som for motorbåter. Det ble resultatet av dagens behandling i fylkesutvalget, skriver Østfold fylkeskommune på sin nettside. Det er Klima- og miljødepartementet som har foreslått å lempe på reglene for vannscootere, som i dag ikke kan kjøre nærmere land enn 400 meter til sjøs og 500 meter i ferskvann. Med dagens nei er fylkesutvalgets vedtak helt på linje med fylkesrådmannens innstilling.

 • Flere vil bli lærlinger

  Det er over hundre flere søkere til læreplass i år enn i fjor, viser tallene til Østfold fylkeskommune. Søknadsfristen for læreplass gikk ut 1. mars og 1065 søkte læreplass.

 • 26,5 mill. kroner til bedre helse

  Østfold fylkeskommune har fått 26,5 millioner kroner til et treårig prosjekt av Sparebankstiftelsen. Prosjektet RØRE 6-19 handler om at helse, elevenes livskvalitet og velvære er en viktig forutsetning for læring. Bakgrunnen for tildelingen startet med et lite prosjekt initiert av Skjønhaug skole i Trøgstad i 2015.

  Trøgstad
  Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK
 • Lukkede forhandlinger om storregion

  Forhandlingene mellom Østfold, Akershus og Buskerud om å danne en felles region går for delvis lukkede dører i dag - uten presse eller tilhørere tilstede. Blant temaene er lokalisering, ansatte og økonomi. Forhandlingene på Gardermoen fortsetter ut dagen.

  Lukkede forhandlinger om storregion
  Foto: Dag Aasdalen / NRK
 • Anne Skau ny fylkesrådmann

  Anne Skau er ansatt som ny fylkesrådmann i Østfold, etter Atle Haga som sluttet ved nyttår. Skau har tidligere vært økonomisjef i Fredrikstad kommune, og kommer nå fra stillingen som rådmann i Oppegård kommune i Akershus. Det var et enstemmig fylkesting som vedtok å tilby Skau stillingen.

  Anne Skau
  Foto: Henrik Bjørnstad Skolt/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stortingspolitiker frikjent

  Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

 • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

  Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

  Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
  Foto: Sarpsborg 08