NRK Meny
Normal

Østfold er nest dårligst på idrettsanlegg

Østfold har landets nest dårligste dekning av idrettsanlegg. Tall fra Kulturdepartementet viser at bare Oslo har færre idrettsanlegg i forhold til innbyggertallet.

Håndballmødre

TRIBUNESLITERE: Wendy Skauen (t.v.) og Else Helland er to av mødrene som følger treningen til jentene i Østsiden team 2000 i Kongstenhallen en vanlig hverdagskveld. De er helt enige i at det trengs flere idrettsanlegg i fylket.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Sånn har det vært en del år og det er absolutt noe vi må jobbe med, sier Hilde Stokke leder i anleggsutvalget i Østfold Idrettskrets.

Utvalget hun leder, er opprettet nettopp for å prøve å få bygd flere anlegg, og helst noen store anlegg.

Hilde Stokke

VIL BYGGE: Hilde Stokke leder i anleggsutvalget i Østfold Idrettskrets ønsker at fylkeskommunen skal bygge større idrettshaller i tilknytning til de videregående skolene.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

En vanlig hverdagskveld i en av fylkets idrettshaller er det ikke vanskelig å få bekreftet tallene fra kulturdepartementet som viser at Østfold ligger nær bunnen i anleggsdekning.

En kamp om treningstid

– Det trengs flere haller og bedre fordeling mellom de som bruker hallene, sier Wendy Skauen. Hun er en av mødrene som følger treningen til jentene i Østsiden team 2000 i Kongstenhallen.

– Det er for lite plasser og det er en kamp mellom alle for å få tider som man kan benytte seg av, istemmer Else Helland som også følger treningen.

Den dårlige kommuneøkonomien får skylden for at det ikke er flere idrettsanlegg i Østfold. Nå håper idrettskretsen på bedre tider med bedre samarbeid, blant annet med Østfold fylkeskommune.

Idrettshall

STOR AKTIVITET: Håndballjenter på en bane, fotballjenter på nabobanen. Det er kamp om å få komme til på flatene i Kongstenhallen.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Vårt fokus, sammen med fylkeskommunen, er å få bygget de større, regionale anleggene. Og det bør satses på interkommunale anlegg. I Østfold har vi nå et interkommunalt anlegg for BMX-sykling i Råde, hvor Fredrikstad er med og bidrar, sier Hilde Stokke.

Vil ha multihall på Kalnes

Hvis to eller flere kommuner går sammen om bygging og drift av et anlegg, kan det gi tretti prosent mer i offentlig støtte i form av spillemidler. Hun ser flere mulige utbyggingsprosjekter og vil også ha med fylkeskommunen. Den må bygge idrettsanlegg ved flere videregående skoler.

Først i løypa ligger Kalnes videregående skole i Sarpsborg

– Idretten ønsker at Kalnes skal ha fokus på individuelle idretter og det har vært antydet friidrett. Her er det snakk om en multihall med plass til en 200 meters løpebane inne, men her er det plass til mye mer, for eksempel turn og kampsport, sier Stokke.

Hun håper også at det kan komme store anlegg i forbindelse med Fredrik ll videregående skole, Greåker videregående skole og en ny videregående skole i Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kraftige tordenbyger på vei

    En bygelinje med torden er på vei østover. Drammen og Oslo har nettopp opplevd kraftige vindkast og høljeregn. Nå advarer vakthavende meteorolog Vibeke Thyness om at Indre Østfold kan oppleve det samme. I Smaalenenes Avis oppfordrer hun folk til å trekke ledninger ut av stikkontakten og lukke igjen åpne vinduer.

  • Funnet bil fra ran

    Politiet har funnet bilen som to ranere stakk av med etter det brutale ranet mot et ektepar i Rygge natt til mandag. Det skriver Moss Avis. Bilen ble funnet i et skogsholt mellom Svinesund og Strömstad. Den er transportert til politihuset på Ski for nærmere undersøkelser.