NRK Meny
Normal

Østberg: – Vi har mer fart inne

Mads Østberg tror han kan kjøre enda fortere å ta inn forspranget Petter Solberg har på ham.

Mads Østberg

Han er sulten på en pallplass i VM-sammendraget. Mads Østberg ligger fem poeng bak Petter Solberg som ligger på tredjeplass.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Mads Østberg

Hjemme i Våler kan Mads Østberg legge strategien for de tre siste VM-løpene.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Østberg ligger fem poeng bak Petter Solberg i kampen om en VM-bronse i Rally.

Han kjørte inn til fjerdeplass i Rally Storbritannia tidligere denne måneden og leverte topptider på flere fartsprøver.

– Vi pushet hardt på alle fartsprøvene og satt noen virkelig gode tider. Jeg er også veldig fornøyd med at jeg var oppe og fightet med Sebastien Loeb og Petter Solberg. I alle fall i begynnelsen av løpet, sier Mads Østberg til WRC.com.

Han beskriver løpet i Wales som et av hans beste løp.

LES OGSÅ:

Loeb har kontroll på gullet

Nå tror han at han kan kjøre enda fortere i sesongavslutningen.

– Jeg er glad for å se at vi kan pushe hardere uten å gjøre feil. I tidligere løp har jeg kjørt sikkert, kanskje for sikkert? Vi lærer hele veien og jeg tror vi kan gi mer gass i tiden som kommer, sier han.

Sist helg kjørte han et løp i Frankrike hvor han ble nummer to, kun slått av Citroëns fabrikkfører Mikko Hirvonen.

Det er Sebastien Loeb som leder rally-VM foran Mikko Hirvonen. Petter Solberg ligger på tredjeplass – 100 poeng bak Loeb, mens Mads Østberg er nummer fire. Fords førstefører, Jari-Matti Latvala ligger på femteplass, ett poeng bak Østberg.

LES OGSÅ:

Kjører ikke samtlige VM-løp

Østberg har for øvrig stått over to løp denne sesongen da han ikke har hatt økonomi til å kjøre full VM-runde.

– I og med at vi kun skulle kjøre 11 av 13 løp i år, så regnet vi ikke med å være så bra med i sammendraget som det vi faktisk er. Men nå har vi stått over de to løpene vi skulle stå over, og er fortsatt bra med i sammendraget, så alt er mulig resten av året, uttalte Østberg til NRK.no før Rally Storbritannia.

Det skal kjøres tre VM-runder til denne sesongen; Rally Frankrike, Rally Italia og Rally Spania. Østberg deltar i alle løpene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To fikk forelegg

    To personer fikk forenklet forelegg fordi de kjørte for fort i Kurlandveien i Sarpsborg hvor Up hadde kontroll i formiddag. Høyeste hastighets som ble målt i 50-sonen var 62 km/t.

  • Økobonde skeptisk til fôrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.