NRK Meny
Normal

Østberg: – Lærer meg å kjøre asfalt på nytt

Mads Østberg (28) markerer sitt VM-rally nummer 100 med en brutal bekjennelse.

Mads Østberg

SELVRANSAKENDE: Selv etter 10 år og 100 WRC-løp, ser Mads Østberg at han bør bli bedre. Fremover skal han fokusere mer på asfalt-kjøringen.

Foto: McKlein / M-Sport Media

– Jeg prøver å lære meg å kjøre asfalt på nytt. Det er en stor omvending jeg må gjennom, ikke bare her på Korsika, men fremover. Men det føles egentlig veldig, veldig feil, sier Mads Østberg.

Før helgens løp feiret teamet med å sprette en kake ettersom det er østfoldingens 100. VM-rally. Han er stolt over mye av det han har oppnådd, men har samtidig erkjent at dersom han skal ta neste steg mot den absolutte toppen, så er det ikke godt nok å kjøre fort i de løpene som går på grus og snø.

Han må også lykkes bedre på de fire VM-rundene som går på asfalt hvert år.

Bruker coach

– Jeg kjører asfalt for likt det jeg gjør på grus. Før jeg blir gammel og det blir for vanskelig å omstille, så prøver jeg på noe nytt, sier han.

Rent praktisk er det en coach som trener ham. De analyserer hvordan han kjører, prøver å plukke opp hvordan de aller beste førerne løser dette, og jobber systematisk med å utvikle det han er dårligst på.

VM-runden på Korsika ble langt på vei ødelagt da han tapte to minutter og 41 sekunder til teten allerede på den første dagen. Mye av skylden kan legges på problemer med bremsene, men Østberg hadde neppe matchet suverene Sebastien Ogier uansett. Til det er han for dårlig på asfalt, mener han selv.

– Jeg er her for å trene, og ser på bilen som et verktøy. Jeg må trene uansett hvordan bilen fungerer, sier han.

Har vært i næheten

Senest i den første VM-runden på asfalt denne sesongen, ble han nummer fire. Så helt krise er det ikke. Men Østberg legger lista høyere enn som så.

– Jeg har tidligere vært med å kjempe på asfalt, og har flere gode resultater. Men jeg har ikke vært der jeg skal være for å henge med helt i toppen de siste årene. Derfor må jeg ta tak i dette, sier han.

Rally Korsika avsluttes søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingen skadet i kollisjon

  Ingen ble skadet da tre biler støtte sammen på E6 ved Mosseporten, melder politiet. Trafikken kan passere, men det har dannet seg kø nordover fra Patterødkrysset.

 • Båt berget på Hvaler

  Mer

  Redningsskøyta «Horn Rescue» har berget en båt som var i ferd med å gå på land. Det var to voksne og to små barn om bord i båten. Havaristen blir nå slepet til havn.

  Båt berget på Hvaler
  Foto: Redningsselskapet