NRK Meny
Normal

Østberg vil utfordre fabrikkførerne

Selv uten noen testing på grus i år, har Mads Østberg stor tro på Rally Mexico og håper å kunne utfordre fabrikkførerne.

Mads Østberg

Mads Østberg er klar for å kjempe om topplassering i Rally Mexico i helgen.

Foto: Adapta World Rally Team

Tidligere denne uken ankom Mads Østberg og Jonas Andersson, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, León i Guanajuato i Mexico for årets tredje runde i rally-VM.

Rally Mexico starter med en kvalifiseringsrunde i kveld, og duoen skal gjennom 24 spesialetapper i løpet av fire dager.

Som i Rally Sweden åpner VM-runden med en kvalifiseringsrunde hvor førerne bestemmer startposisjon etter resultatene i kvalifiseringen.

– Det blir veldig viktig å gjøre en god kvalifisering. Jeg ønsker å starte så langt bak som mulig og tror det kan bli avgjørende for løpet, sier Østberg i en pressemelding.

Østberg tok en sterk pallplassering i Rally Sverige forrige måned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mads Østberg, Rally Sweden

Mads Østberg tok tredjeplassen i årets Rally Sverige. Her feirer pallplasseringen sammen med finske Jari-Matti Latvala.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Kjører med gammelt oppsett

Etter to dager med gjennomkjøring på de meksikanske veiene har Østberg en god følelse før kveldens kvalifisering og publikumsetappe.

– Løpet har veldig utfordrende etapper, men det er det som gjør Rally Mexico så kult. Rallyet har også VMs lengste etappe på 54 kilometer som vi har fått testet ut. En utrolig kul etappe som både har raske, fine partier og smale, knotete, forteller Østberg.

Østberg og Andersson har ikke fått testet på grus i år og kjører derfor på oppsettet fra Rally Wales i fjor. Rallyet hvor Østberg kjørte inn til en 2. plass.

– Det blir de første meterne på grus i år så selv om det gjenstår å se skal oppsettet fungere bra på disse veiene, sier han.

Skal utfordre fabrikkjørerne

Etter endt gjennomkjøring er Østberg godt fornøyd med notene og er klar for å kjempe om en topp fem plassering.

– Vi er klare for en god fight her nede og føler vi har det som trengs til å kjempe om en god plassering. Dessuten skal jeg prøve å utfordre fabrikkførerne, sier Østberg.

Rally Guanajuato Mexico arrangeres for 9. gang og har etapper i fire byer: León, Silao, Irapuato og Guanajuato. Rallyet består av 24 spesialetapper og avsluttes med en power stage søndag ettermiddag.

Det er andre gang duoen er med i Rally Guanajuato Mexico som i fjor endte med en 5. plass.

– Formen er veldig bra og vi gleder oss vil start, sier Østberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én død i togpåkjørsel

    En person døde da vedkommende ble påkjørt av toget sør for Asko i Vestby, melder politiet i Follo på Twitter. Østfoldbanen er stengt mellom Vestby og Moss. NSB setter opp alternativ transport.