Østberg vant miljø-rally

Sammen med kartleser og kjæreste Veronica Engan kjørte Mads Østberg inn til seier i Zero Rally 2012 langs Green Highway.

Zero Rally 2012
Foto: Billy Abraha / Sveriges Radio

Green Highway er verdens lengste elbilvei. Førerne kjørte på vanlige bilveier med regulære trafikkregler og på avgrensede områder.

Med seieren befester Østberg sin posisjon som Nordens beste klimabil-sjåfør, ettersom han vant løpet også i 2010.

Å kjøre fra Östersund til Trondheim raskest mulig i miljøbil er oppdraget til de 56 lagene som deltok.

– Man vinner fartsetappene på gjennomsnittsfart slik at dette er mer et kartleserrally hvor Veronica har fortalt meg hvor jeg skal være når og hvor fort jeg må kjøre for å klare det, skriver Mads Østberg på sin nettside.

LES OGSÅ:

Jevnt i toppen

Det skilte bare 1,1 sekund mellom Østberg og svenske Patrik Sandell som ble nummer to.

På tredjeplass i årets rally kom Marius Aasen med kartleser Marlene Engan.

– Vi fikk til det vi ønsket og det er veldig moro. Dessuten har vi hatt det gøy og opplevd litt langs veien, men å ikke skulle kjøre raskest har vært en utfordring, innrømmer Østberg. Vi er stolte og fornøyde over å ha vunnet et rally som fremmer miljøet.

Det var flere kjendiser fra både bilsport og andre sjangere som kjørte løpet. Artisten Tone Damli, alpinstjernen Aksel Lund Svindal og rapperen Timbuktu er blant de som stilte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere ble lagt på korridor

    Ikke siden oppstarten på Kalnes har Sykehuset Østfold hatt så mange korridorpasienter som i januar. Da ble totalt 272 pasienter plassert på gangen. Det viser sykehusets egne tall.

    For å spare penger stengte sykehuset et sengetun i november i fjor, men det er ikke hele forklaringen på økningen, ifølge sykehuset.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold