NRK Meny
Normal

Østberg sikret andreplassen på Sardinia

Mads Østberg sikret andreplassen på de siste fartsprøvene i Rally Italia Sardinia søndag.

Mads Østberg

Mads Østberg tok andreplassen i Rally Italia Serdinia søndag.

Foto: ALEXANDRE GUILLAUMOT/Citroen Racing

Østberg endte totalt 1,23 minutter bak VM-lederen Sebastien Ogier.
Det er hans beste plassering i det italienske rallyet noensinne. Fjerdeplassen fra 2012 var inntil søndag hans beste notering.

Mads Østberg

Østberg skriver på Twitter at det er en deilig følelse å ende på andreplass i Rally Sardinia.

Foto: CITROEN RACING


Den norske Citroën DS3-føreren slo finske Jari-Mati Latvala med 9,7 sekunder i kampen om å bli nest best på Sardinia.

– Dette var veldig bra og en veldig god helg. Vi fulgte strategier og planene til meg og teamet fungerte perfekt, sier en glad Østberg til NRK.no etter den sterke andreplassen.

Østfoldingen startet dagen med å vinne den 14. fartsprøven foran Andreas Mikkelsen. Sistnevnte ble nummer fire sammenlagt, og var 2.39 minutter bak Ogier.

Mikkelsen var raskest under rallyets avsluttende «power stage». Dermed sikret han tre VM-bonuspoeng. Latvala tok to poeng som nest raskest, mens Ogier fikk ett.

Henning Solberg endte på sjuendeplass i sammendraget. Han var over sju minutter bak Ogiers vinnertid. Neste VM-runde går i Polen mellom 27. og 29. juni.

Laster Twitter-innhold

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utrykningsskjøring på E6

    Det vil være flere synlige utrykningsskjøretøyer på E6 i Østfold i dag. Det er nødetatene som driver med trening og godkjenning, opplyser Østfold-politiets operasjonsleder. Kjøringen vil foregå frem til klokken 15 i ettermiddag.

  • Kreditorene enige om Norske Skog

    Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

    Norske Skog Saugbrugs - Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK