NRK Meny
Normal

Østberg på pallen i Rally Sverige

En punktering på søndagens fjerde etappe gjorde at Petter Solberg mistet tredjeplassen til Mads Østberg.

Mads Østberg

Mads Østberg var en lykkelig mann etter å ha havnet på pallen i Rally Sverige.

Foto: Micke Fransson / SCANPIX

– Å ta igjen Petter har vært målet hele helgen, og jeg synes at vi har gjort en veldig god jobb. Jeg er dritfornøyd, ordentlig glad. Det er vanskelig å beskrive dette akkurat nå, det sier Mads Østberg til den offisielle rallyradioen rett etter målgang på rallyets siste etappe.

Etter at finnene Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen stakk av i teten, ble det en helnorsk kamp om tredjeplassen i rallyet.

Petter Solberg hadde lenge brukbar kontroll på pallplassen, til tross for at Østberg tok innpå sekund for sekund.

Byttet kom da Solberg kjørte på en stein og punkterte på søndagens fjerde etappe.

– Jeg er naturligvis veldig skuffet, men jeg er glad på vegne av Latvala og laget, han har gjort det bra. Dette er bra også for Mads, han har gjort en god jobb, sier Solberg til rallyradioen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mads Østberg

Mads Østberg kjørte forsiktig på de siste etappene, men klarte allikevel å hente inn forspranget til Solberg.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

– Har kjørt med hele verden på skuldrene

Fra å ligge 4,9 sekunder bak før den fjerde etappen, kunne Østberg ta over tredjeplassen. Der ble han også etter de to siste etappene, og han endte til slutt 35,5 sekunder foran veteranen.

Mads Østberg endte på andreplass i Rally Sverige i fjor, og med årets tredjeplass er det bare én pallplass igjen. Men Våler-gutten ønsket kun å fokusere på årets plassering.

– Jeg er strålende fornøyd med en tredjeplass i år. Det har vært et ekstremt press, og jeg føler at jeg har kjørt med hele verden på skuldrene denne helga. Jeg klarte ikke å gjøre noe med Mikko og Jari, og en tredjeplass i år er like bra som andreplassen i fjor.

Østberg sikret dermed den andre norske pallplasseringen i årets VM-rally, etter at Petter Solberg endte på tredjeplass i Rally Monte Carlo i januar.

Latvala punkterte – men vant

Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala tok sin andre seier i Rally Sverige.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Jari-Matti Latvala virket å ha brukbar kontroll på førsteplassen før rallyets siste dag, men også han kjørte på en stein og punkterte på dagens fjerde etappe.

Han ga dermed Mikko Hirvonen, som har vunnet rallyet de to siste årene, muligheten til å hente inn et halvt minutt på ledelsen.

Latvala ga imidlertid ikke opp, og han sikret dermed sin andre seier i Rally Sverige, etter å ha tatt sin aller første VM-seier der i 2008.

Vi hadde en dårlig start på sesongen, så dette fjerner mye press fra hjertet mitt. Det er virkelig spesielt å vinne i Sverige igjen etter fire år. Det er fantastisk å vinne et rally igjen, og det er første gang jeg vinner det samme rallyet to ganger.

Problemer for verdensmesteren

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb startet rallyet bra, og vant den tredje og den sjette etappen

Men på den sjuende etappen kjørte han ut nord for Kongsvinger, og hadde problemer med å hente inn teten.

Franskmannen endte på sjetteplass, 2:55.1 bak Jari-Matti Latvala.

Henning Solberg endte på 7. plass i sammendraget. Eyvind Brynildsen og Andreas Mikkelsen endte på henholdsvis 10. og 14. plass.

Resultater Rally Sverige:

1. J. LATVALA 3:18:28.3
2. M. HIRVONEN +16.6
3. M. ØSTBERG +38.8
4. P. SOLBERG +1:14.3
5. E. NOVIKOV +2:41.4
6. S. LOEB +2:55.1
7. H. SOLBERG +3:49.5
8. P. SANDELL +5:08.9
9. M. PROKOP +5:30.0
10. E. BRYNILDSEN +6:27.2

14. A. MIKKELSEN +10:18.5

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.