NRK Meny
Normal

Kampen om cowboystøvlene har startet

Is og snø i Monte Carlo og Sverige er byttet ut med årets første grusrally i Mexico. De norske førerne har startet godt i kampen om den tradisjonsrike premien i rallyet: Et par cowboystøvler.

Mads Østberg

Mads Østberg gleder seg til å komme ordentlig i gang med Rally Mexico.

Foto: Citröen Racing Media

– Dette er et løp vi liker godt, og vi har alltid hatt bra fart på disse veiene. Vi kjenner etappene godt, og veiene passer meg, sier Mads Østberg i en pressemelding.

Østberg har ikke gjennomført noen tester i forkant av rallyet, og fikk dermed første gjennomgang med ny bil på grus under shakedown.

Forsiktig Mikkelsen

Kontrastene er store til årets to første rallyrunder. Isen og snøen i Monte Carlo og Sverige passer de norske førerne godt.

Men nå er det støvete grusveier 2700 meter over havet som gjelder.

– Vi gleder oss, sier Østberg.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen mangler erfaring fra Rally Mexico.

Foto: Volkswagen Motorsport

Andreas Mikkelsen hadde kurs mot sin første seier et VM-rally i Sverige i februar, men få kilometer før mål på den siste fartsprøven i havnet han i grøfta.

– Jeg har kjørt dette rallyet kun én gang tidligere. Det var i fjor og jeg krasjet to ganger på tre dager, så jeg har ikke så gode minner herfra. Jeg har ikke erfaringen her som har i andre løp, så det vil bli vanskelig å kjempe på samme måte som i Sverige, sier han til wrc.com.

Ogier blir «feiebil»

Mexico WRC Rally Sebastian Ogier

Franske Sébastien Ogier stakk av med cowboystøvlene i både 2013 og 2014.

Foto: Christian Palma / Ap

Føreren som går av med seieren i Rally Mexico sammenlagt, stikker også av med den tradisjonelle premien: Et par cowboystøvler.

Det er franske Sébastien Ogier som har stukket av med støvlene de to siste årene. Ettersom han starter som første bil i Mexico tviler han på at han vinner for tredje året på rad.

– Det er ikke mulig å vinne i Mexico hvis du starter i front.

De nye startreglene i rally-VM innebærer nemlig at Ogier, som vant sammenlagt i Sverige, skal kjøre først og dermed fungere som «feiebil» for løs grus i drøyt 320 av totalt 395 kilometer i Mexico.

Fredag ettermiddag startet rallyet for fullt. Etter de fem første farstprøvene ligger Østberg på 4. plass, mens Mikkelsen ligger på 6.

Lørdag kjøres det åtte fartsprøver – siste prøve starter klokken 01.10 natt til søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.