NRK Meny
Normal

Østberg: – Veldig fornøyd med innsatsen min

Etter søndagens to fartsprøver, er Mads Østberg fortsatt på pallen i rally-VM.

WRC RALLY FINLAND 2015

FORTSATT PALL: Mads Østberg kjørte inn på en femteplass i siste fartsprøve. Det sikret han tredjeplass og pallplass i sammendraget.

Foto: AUSTRAL, Citroën Racing Team / CITROEN RACING/AUSTRAL

Rallyfører Mads Østberg fra Våler lå på en tredjeplass i Rally Finland før den siste fartsprøven søndag.

– Jeg tok det veldig forsiktig, skrev han på sin Facebook-side etter første runde.

Fjorten sekunder bak

27-åringen startet med en sjetteplass på fredag, og etter den første fartsprøven havnet han på en fjerdeplass, med tiden 6.31 på de drøye fjorten kilometerene.

Mads Østberg

PENT: Mads Østberg valgte å ta det pent før søndagens siste fartsprøve. Det viktigste var å beholde tredjeplassen i VM-sammendraget.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

Fjerdeplassen gjorde at han fortsatt lå på tredjeplass i sammendraget.

– Det viktigste er å sikre tredjeplassen, men vi har også lyst til å ta poeng på powerstage hvis følelsen er bra. Men som sagt det viktigste er pallen, så vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sa han til NRK før siste fartsprøve.

Østberg kjørte inn til en femteplass i den siste prøven, med tiden 6.20. Dermed klarte han å beholde tredjeplassen sammenlagt.

– En fin helg

Rally Finland er årets åttende VM-rally, og så langt er det hjemmefavoritten Jari-Matti Latvala som troner på toppen. På andre plass ligger så langt franske Sebastién Ogier, som vant siste fartsprøven.

Mads Østberg i Finland

I TET: 6.31 minutter tok det Mads Østberg å kjøre de drøye 14 kilometerne i fartsprøven.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

Østberg ligger nå halvannet minutt bak Latvala i sammendraget, mens det er drøye tretten sekunder som skiller Østberg fra andreplassen.

Dette har vært en fin helt. Jeg er glad for å være på pallen. Det er godt å være tilbake etter skuffelsen i Polen. Jeg er også veldig fornøyd med innsatsen min, sier han på sin Facebook-side.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange timer uten strøm

    Strømkunder i store deler av Trøgstad og 180 abonnenter i Askim må vente minst til klokka 15 før de får strømmen tilbake, skriver Smaalenenes Avis. De mistet strømmen rett etter klokka 7 i dag morges.

  • Utforkjøring i Aremark

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold etter en utforkjøring på fylkesvei 21 i Aremark. Ulykken skjedde omtrent én kilometer nord for Fjell bru. Det er glatt vegbane på stedet, melder politiet.