NRK Meny
Normal

Mads Østberg ble slått av svenske i NM

– Jeg tar igjen når vi stiller på like vilkår i Rally Sverige, sier Mads Østberg etter dagens NM-runde i snøværet på Gol.

Mads Østberg

Mads Østberg er svært fornøyd med testene han har fått gjennomført før Rally Sverige. Her er Citroën-føreren fra Rally Monte Carlo.

Foto: ALEXANDRE GUILLAUMOT/Citroen Racing

Mads Østberg

Her viser Østberg NRKs reporter forskjellen på hans og svenske Pontus Tidemands dekk. Svenskens dekk (t.v.) er betydelig smalere enn Østbergs.

Foto: Privat

Føreren fra Våler i Østfold brukte dagens NM-runde som oppkjøring til VM-runden i Rally Sverige som starter 5. februar.

Han stilte dermed på startstreken på Gol med samme bil som han kjører i VM – en Citroën DS3.

– Det har vært en ekstremt bra testdag i dag. Vi har kjørt med VM-spesifikasjon på dekkene, og det er noe helt annet enn det de andre kjører med. Han som vant kjørte med nasjonale dekk, og de er mye smalere og har lenger pigger, så de går mye, mye fortere. Da synes jeg vi har gjort en bra jobb, sier Østberg til NRK.no.

Les også:

– Ekstremt vanskelige forhold

«Han som vant», var den svenske føreren, og Henning Solbergs stesønn, Pontus Tidemand (23).

Totalt 87 biler stilte til start i dagens NM-runde. Svenske Tidemand var raskest med tiden 4.37,5. Østberg ble nummer to med tiden 4.30,0 – i det østfoldingen beskriver som «ekstremt vanskelige forhold».

Som første bil ut i den snøfylte løypa fikk Østberg også oppgaven med å «brøyte vei» for de andre førerne.

– Det har snødd jevnt og trutt i hele dag, og det har blitt veldig mye snø i veien. Med tanke på de forutsetningene vi har hatt i dag, med at vi var først på veien og de dekkene vi har brukt, så har vi gjort en ekstremt god jobb, og blitt godt kjent med bilen. Det var veldig viktig før Sverige, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mads Østberg i Rally-NM

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson var først ut i løypa i NM-runden på Gol.

Foto: Privat

– Var sjanseløse

Østberg startet VM-sesongen med en sterk 4. plass i Rally Monte Carlo.

Nå venter enda mer snø på veiene i Sverige, og Østberg ser mulighetene for å ta igjen på Tidemand – og sørge for at det blir en norsk vinner i Sverige.

– Det er helt klart planen. Vi hadde fokus på Sverige i dag, men det hadde ikke han. I dag kjørte han med optimale dekk og da var vi helt sjanseløse, det visste vi allerede før start. Når vi stiller på like vilkår i Sverige, så får vi ta igjen, sier han.

Hva er målet for Sverige?

– Pallen er et soleklart mål og vi har en drøm om å vinne. Sverige er et av favorittløpene mine, så jeg gleder meg veldig, sier han.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».