Østberg ble beste nordmann

Mads Østberg ble beste norske på 5.-plass, snaut tre og et halvt minutt bak vinneren Sebastien Ogier i Catalonia Rally Spania

Mads Østberg
Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein

Sebastien Ogier kunne juble for sin fjerde VM-tittel på rad i Catalonia Rally Spania. Søndag gikk franskmannen til topps både i løpet og sammenlagt.

Utrolig! Det har vært en tøff sesong, men den har vært fantastisk også. Jeg ønsker å takke teamet vårt. Bilen har vært perfekt hele tiden, sa vinneren. Han tok ledelsen i rallyet med fem strake fartsprøveseirer på asfalten lørdag, og han var raskere enn sin nærmeste rival Dani Sordo på alle de fire prøvene siste dag søndag.

Han feiret ved å klatre opp på taket sammen med kartleser Julien Ingrassia. Tittelen gjør at han sammen med finnene Juha Kankkunen og Tommi Makinen har nest flest VM-titler gjennom tidene. Fortsatt er det langt opp til Sebastien Loeb, som vant ni ganger på rad fra 2004 til 2012.

Bare å gratulere Ogier vant VM-runden foran spanske Sordo og belgieren Thierry Neuville. Sordo øynet seier på hjemmebane etter sterk kjøring på grusen første dag, men han var sjanseløs mot Ogier på asfalt. Jeg er veldig skuffet, men det er bare å gratulere Seb, sa Sordo. Andreas Mikkelsen var med i både teten og i sammenlagtkampen inntil lørdag, men krasjet på den 12. fartsprøven. Han fikk ikke kjøre søndag. Gratulerer! En fortjent seier, skrev Mikkelsen til lagkamerat Ogier på Twitter da VM-triumfen var sikret.

Oppløftende Mads Østberg ble beste norske på 5.-plass, snaut tre og et halvt minutt bak vinneren. Han var bare 20 sekunder fra en pallplassering og konstaterte at den nye strategien begynner å bære frukt.

Det er veldig tilfredsstillende å se at det begynner å betale seg. Vi har jobbet mye med dette i de siste rallyene, og det vil fortsette, men det er alltid hyggelig når ting begynner å fungere, sa Østberg, som prøver å få til glattere svinger og en mer presis kjørestil. Ogier har 223 poeng, mens Neuville har 128 og Mikkelsen 127. Ingen har mulighet til å ta igjen franskmannen på sammenlagtlisten på de to siste VM-rundene, og spenningen dreier seg nå om hvem som ender nærmest ham. ( NTB)