NRK Meny
Normal

Oslo-Sarpsborg med stjålet traktor

Sarpingen i midten av tjueårene stjal en traktor med henger på Bygdøy i Oslo og kjørte tyvegodset hele veien hjem til Sarpsborg.

Nå har Sarpsborg tingrett dømt mannen til 60 dagers fengsel for traktor-røveriet.

Sarpingen stjal traktoren og hengeren til 120.000 kroner fra en byggeplass på Bygdøy i mai ifjor. Han satte deretter kursen mot Sarpsborg, hvor han vel hjemme malte tilhengeren grønn.

Til eget bruk

Men traktoren og hengeren ble meldt stjålet og etterlyst av politiet, og snart ble sarpingen tatt for det frekke tyveriet.

Ifølge dommen ga mannen en uforbeholden tilståelse i retten, og fortalte at planen var å bruke traktoren og hengeren i egen næringsvirksomhet i Østfold.

Sarpingen i midten av tjueårene er også tidligere straffet for grovt tyveri, noe som gjorde at retten valgte å straffe han med 60 dagers fengsel, hvorav halvparten betinget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Leirsteins meldinger var kjente

    Jon Gåsvatn, tidligere stortingsrepresentant for Østfold Frp, sier det var flere på Stortinget som visste om tekstmeldingene fra Ulf Leirstein der han foreslo trekantsex med en mindreårig. Det kom frem da Gåsvatn ble intervjuet på Dagsnytt 18 i går.

    Jon Jæger Gåsvatn (Frp)
    Foto: Frp
  • Veiarbeider på E6

    Høyre felt av E6 er stengt sørover like før Eidettunnelen i Sarpsborg i flere uker framover. Farten er satt ned til 70 km/t, så regn med ekstra kø i perioder med mye trafikk.