NRK Meny

Orienterings-VM til Østfold

VM i orientering 2019 skal arrangeres i Østfold med hovedsete i Sarpsborg. Leder i Østfold Orienteringsskrets Jens Erik Mjølnerød forteller til NRK at dette er noe av det største idretten noen gang kan få til Østfold og tar nyheten med et stort smil. – Dette betyr økt synlighet og økt rekruttering for sporten. Dette er viktig, sier han. I pressemeldingen fra det internasjonale orienteringsforbundet kommer det frem at en stor del av beslutningen er vektlagt det vellykkede Orienterings-VM i Trondheim 2010. Dette blir fjerde gang mesterskapet er lagt til Norge, etter at Kongsberg arrangerte i 1978 og Grimstad i 1997.

Elise Egseth
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.

  • Stevner Fredrikstad kommune

    Private Barnehagers Landsforbund stevner Fredrikstad kommune for retten. Grunnen er at de mener kommunen ikke har gitt private barnehager riktig tilskudd. Det gjelder årene 2014, 2015, 2016 og 2017. Barnehagesjef i Fredrikstad, Gunn Glad, er forbasuet over stevningen.