NRK Meny
Normal

– Nå er valgkampen i gang

Ordførerkandidat Hanne Tollerud i Moss Arbeiderparti var hovedtaler på 1. mai i Moss. – Var bekymret for at det ville komme få mennesker.

Hanne Tollerud og May Hansen

Hanne Tollerud fra Moss Ap og May Hansen fra SV holdt taler i Moss i dag.

Foto: Merete Kildahl/NRK

Flere hundre mennesker møtte i dag opp for å gå i 1. mai-tog i Moss. Ordførerkandidat og hovedtaler Hanne Tollerud fra Moss Arbeiderparti var glad og lettet over at så mange møtte opp.

– Oppmøtet i dag var helt fantastisk. Jeg var litt bekymret i og med at det er en inneklemt dag, så jeg trodde at mange skulle dra av gårde på en langhelg. Men vi ser i dag at dette er viktig for folk. Dette viser at folk er engasjert og bryr seg. Dette påvirker hverdagen, arbeidsliv, unge og eldre, så dette viser at mossinger er engasjerte, smiler hun.

Vil øke grunnbemanningen

Hovedbudskapet til Tollerud i hennes tale i dag var at man må stå sammen. Hun mener

– Omstilling er viktig også for oss i Arbeiderpartiet, men vi vil gjøre omstillingen på en annen måte enn det som har gjort med det blåblå regimet i Moss. Vi ønsker et tettere og nærere samarbeid, både med fagbevegelsen, innbyggere og brukere, forteller hun.

Dagens hovedparole i Moss var «nei til oppsigelser i en kommune som går med overskudd».

– Innenfor helse- og omsorgssektoren i Moss har vi et stort forbruk av vikarer. Moss Arbeiderparti har programfestet at vi ønsker å øke grunnbemanningen. Jeg tror ikke at løsningen er å si opp folk, utdyper Tollerud.

1. mai-tog i Moss

Det var mange som møtte opp for å gå i tog i Moss i formiddag.

Foto: Merete Kildahl/NRK

Står sammen

Også May Hansen fra SV holdt appell i Moss i dag. Hun snakket om mye av det samme som Tollerud i Ap. Sistnevnte sier at valgkampen før årets valg nå har startet.

– Nå er valgkampen i gang. Det er godt at vi er samstemte og tilhører samme side. Dette lover godt for et samarbeid, sier hun om talen til May Hansen.

Også i Sarpsborg var det mange som møtte opp for å ta del i 1. mai-markeringen i dag. Ap-nestleder Hadia Tajik gikk foran i toget sammen med ordfører Sindre Martinsen-Evje, før hun holdt appell fra talerstolen på torget i byen.

Tajik besøker også Fredrikstad i dag.

1. mai i Sarpsborg

Hadia Tajik helt fremst i 1. mai-toget i Sarpsborg sammen med ordfører Sindre Martinsen-Evje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene