NRK Meny
Normal

Ordføreren vil gi krisehjelp til FFK

Vil legge kunstgress på stadion og gi én million kroner i nødhjelp til den kriserammede klubben.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører Jon-Ivar Nygård vil hjelpe FFK ut av krisen.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

– Vi ønsker å bidra til at Fredrikstad fotballklubb kan styrke sin økonomi og komme seg helskinnet gjennom den økonomiske krisen. Vi jobber derfor nå med forslag til hjelpetiltak som kan legges fram for bystyret, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding tirsdag kveld.

LES OGSÅ:

Foreslår kunstgress

FFK er i store økonomiske vanskeligheter og har gitt seg selv frist til i dag på å finne en løsning – hvis ikke er det kroken på døra for den tradisjonsrike klubben.

Ordfører Nygård sier det er viktig å hjelpe klubben, men understreker at det også må komme breddeidretten til gode.

– Jeg ser for meg å finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane. Det vil øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad vesentlig. Vi bør derfor vurdere å flytte midler til Fredrikstad stadion, men samtidig beholde midler til ny kunstgressmatte på Merkur uten undervarme. Dette vil tjene både topp- og breddeidretten samt gi en sunnere driftsbalanse for FFK, sier han.

Vil gi én million

Nygård foreslår også kortsiktige hjelpetiltak. Ordføreren viser til at klubben har gjennom en årrekke vært med på å gi byen identitet og et godt omdømme.

– Samtidig ser vi at FFK trenger akutt hjelp i 2012. Jeg vil derfor be rådmannen se på mulighetene for å gi FFK 1 million kroner for å avhjelpe klubbens høye driftsutgifter til bane og anlegg i år. Neste skritt vil være å legge kunstgress. Dette vil gi varig lavere driftsutgifter for FFK. Forslaget må behandles i formannskapet og bystyret, sier Nygård.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.