NRK Meny
Normal

Ordføreren vil gi krisehjelp til FFK

Vil legge kunstgress på stadion og gi én million kroner i nødhjelp til den kriserammede klubben.

Jon-Ivar Nygård

Ordfører Jon-Ivar Nygård vil hjelpe FFK ut av krisen.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

– Vi ønsker å bidra til at Fredrikstad fotballklubb kan styrke sin økonomi og komme seg helskinnet gjennom den økonomiske krisen. Vi jobber derfor nå med forslag til hjelpetiltak som kan legges fram for bystyret, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding tirsdag kveld.

LES OGSÅ:

Foreslår kunstgress

FFK er i store økonomiske vanskeligheter og har gitt seg selv frist til i dag på å finne en løsning – hvis ikke er det kroken på døra for den tradisjonsrike klubben.

Ordfører Nygård sier det er viktig å hjelpe klubben, men understreker at det også må komme breddeidretten til gode.

– Jeg ser for meg å finansiere en ombygging av stadion til kunstgressbane. Det vil øke spille- og treningskapasiteten i Fredrikstad vesentlig. Vi bør derfor vurdere å flytte midler til Fredrikstad stadion, men samtidig beholde midler til ny kunstgressmatte på Merkur uten undervarme. Dette vil tjene både topp- og breddeidretten samt gi en sunnere driftsbalanse for FFK, sier han.

Vil gi én million

Nygård foreslår også kortsiktige hjelpetiltak. Ordføreren viser til at klubben har gjennom en årrekke vært med på å gi byen identitet og et godt omdømme.

– Samtidig ser vi at FFK trenger akutt hjelp i 2012. Jeg vil derfor be rådmannen se på mulighetene for å gi FFK 1 million kroner for å avhjelpe klubbens høye driftsutgifter til bane og anlegg i år. Neste skritt vil være å legge kunstgress. Dette vil gi varig lavere driftsutgifter for FFK. Forslaget må behandles i formannskapet og bystyret, sier Nygård.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.

  • Ny trafikkulykke Rakkestad

    To biler har kollidert i Osveien i Rakkestad, melder politiet. To personer skal være involvert, det er ikke meldt om personskader. Nødetatene er på vei.