NRK Meny
Normal

Ordføreren storkoste seg på Gatebil

Gatebil-festivalen er viktig for Rakkestad kommune, sier ordføreren som storkoste seg på den første festivaldagen.

Ellen Solbrække

Ordfører Ellen Solbrække i Rakkestad poserer med en av gatebilene på Rudskogen. Ordføreren mener arrangementet er svært viktig for kommunen.

Foto: Victoria Ose/NRK

– Det er et enormt stort arrangement og det betyr mye for Rakkestad kommune. Jeg har sett masse personer inne i sentrum som handler inn grillkull og mat, sier ordfører Ellen Solbrække i Rakkestad kommune.

Fredag ettermiddag gikk hun rundt blant blankpolerte biler og høylytte motorer, og strålte nærmest om kapp med sola.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å være her. Jeg har snakket med så mange tilreisende folk, som kommer langt borte fra, som synes hele anlegget og arrangementet er veldig bra. Det er mye godt humør og folk koser seg, slår hun fast.

Hentet med gul moped

Med over 40 000 besøkende gjennom helgen sier det seg selv at det blir mye trafikk inn og ut av festivalområdet på Rudskogen.

Men når man er ordfører klarer man naturligvis å snike seg unna det aller verste.

– Det er så mange mennesker her, så jeg måtte parkere bilen på gokartbanen. Jeg ringte til Hans Jørgen, som er arrangør, og han hentet meg på en fin og knallgul moped, sier hun.

– Også har jeg jo på meg skjørt i dag, så jeg brettet opp skjørtet og skled rett inn i Gatebil-miljøet, legger hun lattermildt til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hans Jørgen Andersson

Daglig leder Hans Jørgen Andersson i Gatebil AS hentet ordføreren på sin gule moped fredag.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Folk glemmer å drikke vann

I løpet av fredagen fikk ordføreren snakket med både deltakere, besøkende og frivillige fra lag og foreninger i Rakkestad.

Hun mener Gatebil er svært viktig for byens idrettslag og foreninger.

– De tjener så mye penger på dette. Overalt hvor jeg gikk i dag, så var det rakstinger som tjente inn penger. De selger billetter og jobber som vakter, og det er også noe vi må ta med oss. Det er kjempeviktig for Rakkestad, sier hun.

Solbrække tok seg også tid til å gå innom «politistasjonen» for en statusoppdatering på hvordan arrangementet har gått så langt.

– Det har vært relativt få hendelser, og det er bra når vi snakker om et gigantisk arrangement som dette. Den største bekymringen er at folk glemmer å drikke vann. Det er så varmt, så folk må drikke for ikke å bli dehydrert.

Fikk være passasjer

Men ettersom bilen ble plassert trygt og godt ved gokartbanen ble det dårlig med kjøring på ordføreren fredag.

Da passet det fint at hun fikk lov til å være med som passasjer.

– Jeg var helt klar på at jeg aldri skulle prøve sånn drifting, men det var helt utrolig morsomt å få være med som passasjer.

– Kunne du dratt på et slikt arrangement som privatperson også?

– Ja, absolutt, for det er så god stemning her, slår ordføreren i Rakkestad fast.

Se hvordan det så ut da NRKs reporter satt med rundt banen på Rudskogen:

Raymond Langåker tar sikkerheten på alvor på Rudskogen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi