Normal

Ordføreren gikk ned 66 kilo

Nå utfordrer Halden-ordfører Per Kristian Dahl andre politikere til å gå «Østfold rundt».

Ordfører i Halden, Per Kristian Dahl

Ordfører i Halden, Per Kristian Dahl, har gått ned 66 kilo.

Foto: NRK / NRK

Halden-ordfører Per Kristian Dahl (49) har endret livet sitt totalt og kvittet seg med 66 kilo. Nå skal han gå Østfold rundt og utfordrer andre politikere til å gjøre det samme.

– Jeg var så stor og tykk at formen var på bånn, jeg hadde snorkeproblemer og høyt blodtrykk. Hadde jeg ikke gjort noe, hadde jeg vært sengeliggende i dag, sier haldenordføreren, til f-b.no.

Stumpet røken

Siden januar 2009 har han trent bort 66 kilo og har gått fra 158 kilo til rundt 92–95 kilo.

– Jeg var så syk at jeg fikk tilbud om operasjon, men jeg valgte å legge om livsstilen.

Gjennom et kurs i regi av Helse sør øst lærte han om kosthold og trening. Nå løper han rundt åtte kilometer uten problemer, tar seg en sykkeltur på sju mil i helgene og er klar for Grenserittet til neste år.

Meld deg på «Østfold Rundt» her!

– Alle sier at gode og runde mennesker er så blide, men jeg har det mye bedre med meg selv nå. Jeg har alltid vært en stor kar, men etter at jeg stumpet røken for fem år siden, dro kiloene seg på.

Gir råd til mange

Nå banker Haldens innbyggere titt og ofte på døren for å få råd om kosthold og vektreduksjon av ordføreren.

Skrittellerkonkurransen Østfold rundt er helt i ordførerens ånd, og nå skal han stable på bena et politikerlag fra Halden.

LES OGSÅ:

Som ordfører er det mange møter og mye kveldsjobb.

– Jeg greier ikke å trene på kvelden, men starter heller dagen i et av Haldens flotte turterreng, eller med en løpetur i lysløypa. Jeg prøver å trene tre ganger i uken, og heller ta meg en litt lenger sykkeltur i helgene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Østfold rundt

Aase Rennesund, Østfoldhelsa, Ulf Morten Davidsen, NRK Østfold, Espen Normann, f-b.no, Pål Henrik Hagen, Dytt AS, Pål Enghaug, Moss Avis, Erling Omvik, FB, Eli Halvorsen, moss-avis.no og Jon Øivind Beck, FB.

Foto: Geir A. Carlsson

– En kamp med glede

I tillegg til å løpe, er han observert på svømmetur og i styrkerommet.

– Jeg blir ikke rastløs av ikke å trene, men ser at det gir utslag på vekten. Jeg er obs på vekten, men det er en kamp med glede.

Han tror ikke det blir noe problem for haldenserne å slå fredrikstads innbyggere.

– Folk i Halden er mye ute og trimmer. Vi har flotte turområder, blant annet på og rundt festningen, utfordrer han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Liten sort hund funnet

    En liten sort hund er tatt hånd om i nærheten av Opstadfjellet i Sarpsborg. Har halsbånd uten telefonnummer. Eier kan ringe politiet på 02800.

  • Truet til seg veske med kniv

    En mann i 30 årene er pågrepet etter at han skal ha ranet en person utenfor legevakta i Halden like før klokken 23 i går kveld. Han truet med en kniv og fikk med seg fornærmedes veske.