NRK Meny
Normal

Ordføreren ber om granskning

I forbindelse med det store underskuddet i Fredrikstad kommune, ber ordføreren nå om en gransking i regi av kontrollutvalget.

Ordfører i Fredrikstad

Jon-Ivar Nygård (til høyre) og politisk rådgiver Victor Kristiansen orienterte i dag pressen om at de ønsker en granskning velkommen.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Jeg minner om at vi gikk til valg på å få orden i økonomien. Det er et løfte vi akter å holde, sier ordfører Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Det er i hovedsak to grep som presenteres i dag: ukentlige møter med rådmannen om kommunens økonomi og en gransking av økonomisituasjonen i Helse og velferd i regi av kontrollutvalget.

Les også:

Avdekke eventuelle feil

– Vi bør granske denne saken for å kunne avdekke eventuelle feil og forbedre oss i framtiden.

Ordføreren sier i tillegg at det jobbes med en plan for hvordan man skal sikre bedre kontroll med økonomien for framtiden.

– Hva som blir de konkrete tiltakene i en slik plan må vi komme tilbake til, men jeg regner med at kontrollutvalgets gransking vil peke på noen områder hvor det er behov for endring, sier ordføreren i pressemeldingen.

Hvorvidt det bør blir en ekstern granskning ønsker ikke ordføreren å ta stilling til.

– Det får være opp til kontrollutvalget å bestemme, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.